Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνέντευξη του βουλευτή ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη

3 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής ΝΔ, κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Αναφορικά με την αίτηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του
Κ.ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Μέσω προεκλογικής περιόδου ήρθε μια μήνυση σε βάρος μου από μια συγκεκριμένη ΜΚΟ η οποία με μηνύει για την εξήγηση που έδωσα για τους δικαιούχους του επιδόματος γέννας, των 2.000 €, για τη λύση του δημογραφικού. Ερωτώμενος στο διαδίκτυο απάντησα «το επίδομα θα δίνεται σε ελληνόπουλα» για τη φράση αυτή επιθυμεί η συγκεκριμένη ΜΚΟ να διωχθώ ποινικά. Επειδή θεωρώ ότι η μήνυση είναι εντελώς αβάσιμη αλλά επιθυμώ η απόφαση η οποία θα βγει να αποτελέσει και κομμάτι της νομολογίας ζήτησα την άρση της ασυλίας.
Κ.ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη από μέτρα ενίσχυσης του δημογραφικού γιατί κάθε χρόνο χάνουμε 30 χιλιάδες ανθρώπους. Η αναλογία γεννήσεων –θανάτων είναι 30 χιλιάδες λιγότερες γεννήσεις από θανάτους αυτό σημαίνει ότι χάνουμε μια μεγάλη πόλη της Ελλάδος σαν το Ρέθυμνο ή την Κόρινθο. Αυτό πρέπει να σταματήσει και για αυτό η ΝΔ ανακοίνωσε τα συγκεκριμένα μέτρα.
Για το μεταναστευτικό
Κ.ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι το 95% των ροών είναι από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και άλλες χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν πόλεμο. Οι Σύριοι πρόσφυγες έχουν σταματήσει να έρχονται αλλά οι τελευταίοι μήνες, σύμφωνα με τα συνολικά δελτία, αφορούν ανθρώπους που έρχονται από χώρες με μη εμπόλεμες ζώνες οι οποίοι σε μεγάλη πλειοψηφία ψεύδονται για τον τόπο καταγωγής τους. Η απάντησή μας σε αυτό είναι κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Αν ένας παράνομος μετανάστης ο οποίος με πρόθεσή του και με γνώση του έρχεται στη χώρα παρανόμως και πιστεύει ότι θα είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και δεν θα τον αγγίζει κανείς κάνει λάθος. Θα μπαίνουν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, θα επιταχυνθούν πάρα πολύ οι διαδικασίες ασύλου άρα η απόρριψη των αιτήσεων ασύλου θα γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αυτοί που δεν δικαιούνται άσυλο θα γίνεται κανονικά απέλαση με βάση το νόμο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ