Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνέντευξη του προέδρου των Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ.

3 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, κος Σπύρος Ρεβύθης , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Αναφορικά με την απεργιακή τους κινητοποίηση
Σ.ΡΕΒΥΘΗΣ: Χθες απεργήσαμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το πολυνομοσχέδιο που βάζει χέρι στις συμβάσεις, στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συνδέει τα κέρδη της εκάστοτε επιχείρησης με το μισθό του εργαζόμενου. Δηλαδή αν δεν έχει κέρδος η επιχείρηση ή αν φτιάξει πλασματικά νούμερα, ξέρουμε όλοι ότι μπορεί να μαγειρευτούν αυτά τα νούμερα αυτομάτως κατεβαίνει ο μισθός του εργαζόμενου προς τα κάτω. Εμείς στις σταθερές συγκοινωνίες βιώνουμε ήδη πρόβλημα με τη συλλογική μας σύμβαση από τον Ιούνιο και η σημερινή στάση εργασίας είναι για αυτό το πράγμα. Έχουμε υπογράψει στις 8/6 παράταση της προηγούμενης συλλογικής σύμβασης του 2016 με την ίδια διοίκηση, με την ίδια πολιτική ηγεσία η οποία σύμβαση ενώ είναι νόμιμα αναγνωρισμένη στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν εκτελείται όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μας χρωστάει χρήματα η διοίκηση εδώ και 5 μήνες περίπου.
Ερωτηθείς αν ισχύει ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ έχουν μέσο μισθό περίπου 2.500
Σ.ΡΕΒΥΘΗΣ: Πληρωνόμαστε με το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, παίρνουμε ακριβώς όσα παίρνει ένας δημόσιος υπάλληλος σε ένα ΚΕΠ, σε ένα υπουργείο δηλαδή 750 με 800€ το μήνα. Από το 2012 είμαστε ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.
Ερωτηθείς ποια είναι η θέση τους σε σχέση με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και με το μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Σ.ΡΕΒΥΘΗΣ: Είναι κακό το ότι δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία στη Γενική Συνέλευση και δεν έχει καλυφθεί και η μυστικότητα της ψηφοφορίας. Όταν γίνεται με ένα email, το εταιρικό στο οποίο υπάρχει πρόσβαση από τη διοίκηση δεν ξέρουμε κατά πόσο μυστικό μπορεί να είναι.
Σ.ΡΕΒΥΘΗΣ: Η σημερινή στάση εργασίας είναι γιατί μας οφείλει δεδουλευμένα χρήματα από το Μάιο η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών. Έχουμε υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας που μας αποδίδει 20 με 30€ παραπάνω τα οποία μας τα στερεί εδώ και πάρα πολλούς μήνες λέγοντας ότι δεν έχει λεφτά. Αυτή τη στιγμή δεν υλοποιείται σωστά η συλλογική μας σύμβαση, δεν είναι μόνο το ποσό που απορρέει είναι ο κίνδυνος ότι από τη στιγμή που έχουμε σε εξέλιξη νόμιμη συλλογική σύμβαση και την αμφισβητούν ελλοχεύει κινδύνους και για περαιτέρω. Αν δεν εφαρμόζουν αυτή που ήδη τρέχει φανταστείτε τι θα γίνει με την καινούργια που δεν έχουμε ακόμα. Είναι ένα μήνυμα για εμάς τους εργαζόμενους ότι «κύριοι αγνοούμε τη νόμιμη συλλογική σας σύμβαση και δεν έχουμε πρόθεση να πληρώσουμε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ