Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα Προβλήματα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Share:

Σε συνέχεια των επισκέψεων του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα στο Υπουργείο Υγείας, σήμερα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Κατά την συζήτηση, εξετάστηκε ενδελεχώς η κατάσταση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και οι ελλείψεις προσωπικού, ενώ ο Πρόεδρος συμφώνησε απολύτως με την ανάγκη δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ τόσο στον Νότο όσο και στον Βορρά, με προτεραιότητα στον Νότο.

Επί του τελευταίου, ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα πιο άμεσης λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, μέσω πρόσληψης επικουρικού προσωπικού διασωστών για μία διετία, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων.

Σε ότι αφορά στην έλλειψη ιατρού του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι είναι διαθέσιμες οι πιστώσεις για άμεση πρόσληψη ιατρού (με ειδικότητα) με την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ιατρού.

Ο κ. Γκίκας έθεσε επιπλέον το ζήτημα των δύο υπό πρόσληψη διασωστών στην Κέρκυρα, των οποίων η διαδικασία πρόσληψης έχει καθυστερήσει. Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019 οι δύο διασώστες θα έχουν ορκιστεί και θα αναλάβουν υπηρεσία στην Κέρκυρα.

Γενικότερα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναγνώρισε πως οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στο Νομό Κερκύρας, μαζί με δύο-τρεις άλλες περιοχές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και πρέπει να τύχουν της δέουσας προσοχής. Τόνισε ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι αποφασισμένες να το πράξουν.

Previous Article

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τα 45 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σχετικά Άρθρα