Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα Προβλήματα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Σε συνέχεια των επισκέψεων του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα στο Υπουργείο Υγείας, σήμερα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Κατά την συζήτηση, εξετάστηκε ενδελεχώς η κατάσταση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και οι ελλείψεις προσωπικού, ενώ ο Πρόεδρος συμφώνησε απολύτως με την ανάγκη δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ τόσο στον Νότο όσο και στον Βορρά, με προτεραιότητα στον Νότο.

Επί του τελευταίου, ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα πιο άμεσης λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, μέσω πρόσληψης επικουρικού προσωπικού διασωστών για μία διετία, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων.

Σε ότι αφορά στην έλλειψη ιατρού του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι είναι διαθέσιμες οι πιστώσεις για άμεση πρόσληψη ιατρού (με ειδικότητα) με την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ιατρού.

Ο κ. Γκίκας έθεσε επιπλέον το ζήτημα των δύο υπό πρόσληψη διασωστών στην Κέρκυρα, των οποίων η διαδικασία πρόσληψης έχει καθυστερήσει. Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019 οι δύο διασώστες θα έχουν ορκιστεί και θα αναλάβουν υπηρεσία στην Κέρκυρα.

Γενικότερα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναγνώρισε πως οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στο Νομό Κερκύρας, μαζί με δύο-τρεις άλλες περιοχές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και πρέπει να τύχουν της δέουσας προσοχής. Τόνισε ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι αποφασισμένες να το πράξουν.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ