Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Παραπολιτικά.

7 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφορικά με την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ήταν μια φανταστική επίσκεψη, πολύ καλά οργανωμένη, δεν ήταν εθιμοτυπική, είχαμε υπογραφές πολύ σημαντικών συμφωνιών κατά συνέπεια αυτό το οποίο έγινε ήταν σημαντικό για τη χώρα.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πιστεύω ότι οι Τούρκοι άκουσαν πάρα πολύ καλά αυτά που είπαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ήδη σήμερα η Τουρκία ασχολείται πια με τη Συρία και όχι με την Κύπρο. Πιστεύω ότι τα μηνύματα των ΗΠΑ έγιναν αντιληπτά στην Τουρκία.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν αποτελέσματα στο κομμάτι των επενδύσεων μετά την επίσκεψη Πομπέο

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ που δείχνουν ένα ενδιαφέρον και ήδη αρχίζουν και επενδύουν στην Ελλάδα, αυτό έχει συμβεί ήδη. Αυτό δεν φτάνει αλλά έχει ξεκινήσει, συμβαίνει. Έχουμε τη Black Stone αγόρασε, έχουμε τα καζίνο μιας εταιρείας αμερικάνικης μπήκαν και κατέθεσαν προσφορά, δεν είναι θεωρητικό, είναι πραγματικό.

Σίγουρα οι καλές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ και η καλές σχέσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ βοηθάει πάρα πολύ σε αυτό.

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έλα μωρέ τι απεργίες! Δεν είναι απεργίες τώρα αυτές, εδώ στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν απέργησε κανένας, ούτε ψυχή. Αυτό είναι η παλιά Ελλάδα, κανείς δεν ασχολείται με αυτά τα θέματα στην Ελλάδα. Κάποιοι επαγγελματίες συνδικαλιστές θέλουν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους. Δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός αναβρασμός για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο…

Για το προσφυγικό –μεταναστευτικό ζήτημα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το να σταματήσεις τη βάρκα στη θάλασσα, δηλαδή να βάλεις ένα πλοίο μπροστά να συγκρουστεί με τη βάρκα και να σπρώξει το δικό σου πλοίο τη βάρκα προς τα πίσω αυτό απαγορεύεται ρητώς. Είναι έγκλημα βάσει του διεθνούς δικαίου, απαγορεύεται. Αυτά δεν γίνονται, γίνεται να έχεις μια νομοθεσία αυστηρή, αυτή που θα ψηφίσουμε εντός των ημερών, που θα έχει κλειστά κέντρα και ταχείες διαδικασίες επανεπιστροφής, ταχείες διαδικασίες απέλασης. Αυτό δεν το είχαμε τα προηγούμενα 4,5 χρόνια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, το πιστεύει η ΝΔ ότι πρέπει να το έχουμε, θα το φτιάξουμε, πολύ γρήγορα θα λειτουργεί.

Για τις μετακινήσεις των προσφύγων –μεταναστών στην ενδοχώρα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Και εγώ δεν το βλέπω με καλό μάτι αυτό, τι θα πει αυτό όμως ότι δεν θα βάλω πλάτη ως υπουργός και ως βουλευτής αλλά και ο κόσμος σε ένα πραγματικό πρόβλημα; Τα νησιά, κυρίως η Λέσβος και η Σάμος, εάν δεν αποσυμφορηθούν θα καταστραφούν, υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει «ας καταστραφούν δύο νησιά της Ελλάδος;» Δεν θα καταστραφούν οι άλλες περιοχές αν πάρουν 300 και 400 ενώ αν μείνουν στη Λέσβο κάποιες δεκάδες χιλιάδων που αλλοιώνουν τον πληθυσμό της νήσου εκεί θα υπάρχει πρόβλημα.

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειάζεται για να απελαθεί κάποιος

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο στόχος είναι στο εξάμηνο να έχει απέλαση.

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει έστω ένας βουλευτής που θα ψηφίσει να μη γίνει προκαταρκτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Γιατί άντε και να είχε κάποιος κάποια ένσταση μέχρι την κατάθεση της κας Ράικου, από την κατάθεση της κας Ράικου και μετά νομίζω ότι έχουν τελειώσει. Πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές θα ψηφίσουν «Ναι». Οι καταγγελίες έχουν γίνει, και από τον κ. Αγγελή και από την κα Ράϊκου κι από την κ Τσατάνη άρα θα γίνει διερεύνηση των καταγγελιών, αυτό είναι το μόνο βέβαιο μετά δε και από το χθεσινό δημοσίευμα του

Πρώτου Θέματος για την ΕΤΑΒ η υπόθεση αρχίζει να αποκτά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις. Φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η υπόθεση Novartis και η κα Ράικου μίλησε για πολλές άλλες υποθέσεις και χθες το Πρώτο θέμα είχε μια αποκάλυψη συγκεκριμένη. Εδώ δεν μιλάμε για οσμή παραδικαστικού εάν αποδεχτούν τα καταγγελλόμενα τον Εισαγγελέα Αγγελή, την Εισαγγελέα Ράικου και την Εισαγγελέα Τσατάνη έχουμε το μεγαλύτερο παραδικαστικό στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν πουλάμε τα πάντα, αξιοποιούμε τα πάντα. Ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί δηλαδή, ότι είναι στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ και του υπερταμείου. Όποια δημόσια περιουσία μπορεί να αξιοποιηθεί και να φέρει κέρδος στον ελληνικό λαό θα αξιοποιηθεί. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, ασταμάτητο ενδιαφέρον υπάρχει. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα, δεν έχω κανένα παράπονο, όσα έχουμε πει να γίνουν, γίνονται γρήγορα. Πιστεύω ότι ο στόχος του προϋπολογισμού που είναι για 2,8 του ΑΕΠ ανάπτυξη του χρόνου είναι απολύτως εφικτός, ο δικός μου στόχος είναι να γράφει 3 μπροστά και 4 το 2021.Πιστεύω ότι είναι εφικτοί στόχοι.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ