Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τοποθέτηση Στ. Γκίκα στην Ενημέρωση για Πτώχευση της Thomas Cook.

10.10.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Στ. Γκίκας ζήτησε επιπλέον Μέτρα για τους Πληγέντες της Thomas Cook και Μείωση Φόρων στον Τουριστικό Κλάδο

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τις επιπτώσεις της πτώχευσης της Thomas Cook πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή από τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, και την Πρόεδρο του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, κατά την οποία τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο κ. Γκίκας επεσήμανε ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν περίπου 13.000 επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με τον Τουρισμό. Ορισμένες εξ αυτών υπέστησαν καταστροφική ζημία από την πτώχευση της Thomas Cook.

Ο Βουλευτής χαιρέτισε τα μέτρα της Κυβέρνησης για τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από αυτό το γεγονός. Επανέφερε ωστόσο και κάποιες από τις προτάσεις που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Τουρισμού και τον Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την δυνατότητα ειδικής ρύθμισης των τραπεζικών δανείων για όσες επιχειρήσεις απώλεσαν αποδεδειγμένα σημαντικό ποσοστό του τζίρου τους εξαιτίας της κατάρρευσης της Thomas Cook. Επιπλέον, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο χορήγησης άτοκων δανείων για όσους υπέστησαν σοβαρή ζημία, προκειμένου να πληρώσουν τα δεδουλευμένα του προσωπικού και τους προμηθευτές τους.

Αναφερόμενος στην Πρόεδρο του ΕΟΤ, ο κ. Γκίκας εξήρε την ανάγκη εκπόνησης προγράμματος προβολής της Χώρας μας κατά το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στους Νομούς και τις Περιφέρειες που επλήγησαν περισσότερο από την κατάρρευση της Thomas Cook, προκειμένου να στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες.

Τέλος, ο κ. Γκίκας έθιξε ένα ευρύτερο ζήτημα του τουριστικού κλάδου, υπενθυμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε ένα τουριστικό προϊόν με 22 φόρους». Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων Υπουργών κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, πως προγραμματίζεται σαφής μείωση των φόρων και στον τουριστικό κλάδο. Ο Βουλευτής ζήτησε οι μειώσεις αυτές να προταχθούν, ώστε το Ελληνικό τουριστικό πακέτο να γίνει ανταγωνιστικό. Υπογράμμισε ότι ο Τουρισμός στην Χώρα μας αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας γεωπολιτικών συσχετισμών, ωστόσο σήμερα το
τουριστικό μας προϊόν δεν είναι ανταγωνιστικό, ενώ παράλληλα, γειτονικές μας χώρες αναπτύσσονται ραγδαία σε αυτόν τον τομέα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ