Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Γκιόλας, μίλησε στον Παραπολιτικά.

11 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Γιάννης Γκιόλας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Γ.ΓΚΙΟΛΑΣ: Μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος φτάνει να υπάρχει η βούληση να μην αλλοιωθεί η ψήφος και η δυνατότητα παροχής έγκρισης προς την κυβέρνηση από τους κατοίκους της Ελλάδας. Και εννοώ να μην ανατρέξουμε σε μετανάστες παρελθόντων γενεών που θα έρθουν να κάνουν τώρα μια αναγνώριση της ιθαγένειάς τους που ενδεχομένως το είχαν ξεχάσει ή ακούνε διηγήσεις από τους παππούδες τους. Άρα μιλάμε για έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ή θα δηλώσουν τη θέλησή τους αλλά πάντα με τη δυνατότητα να ψηφίζουν βάσει καταλόγων και να ψηφίζουν με αυτοπρόσωπη εμφάνιση στα τμήματα που θα συσταθούν.

Ερωτηθείς αν θα μετράει ισότιμα η ψήφος των απόδημων Ελλήνων

Γ.ΓΚΙΟΛΑΣ: Τα παιδιά του brain drain που έχουν μεταβεί στο εξωτερικό και έχουν εγκατασταθεί θα πρέπει να ψηφίζουν και η ψήφος τους να προσμετράτε ισότιμα και με τους άλλους. Αυτοί οι

συμπολίτες μας πρέπει να έχουν την ίδια ισότιμη ψήφο.

Γ.ΓΚΙΟΛΑΣ: Επιμένω στην αυτοπρόσωπη παρουσία. Δεν είμαστε έτοιμοι για την επιστολική ψήφο και δημιουργεί κάποιες καταστάσεις εκλογικής πελατείας που δεν θα είναι ότι καλύτερο.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis

Γ.ΓΚΙΟΛΑΣ: Από την ανάγνωση της δικογραφίας είδαμε ότι οι ενδείξεις ούτε αποχρώσες ούτε βάσιμες κυρίως ούτε ουσιαστικές και σαφείς ήταν. Βλέπαμε ότι οι καταθέσεις και του κ.Αγγελή και της κας Ράικου άλλοτε έλεγαν το Α μετέπειτα ανέκρουαν πρύμνα και μιλούσαν με έδιναν εντελώς αντιφατικές καταθέσεις. Συγκεκριμένα η κα Ράϊκου στην τελευταία της κατάθεση κατέθεσε κάποια πράγματα, μετά φεύγει και επανέρχεται από μόνη της στην Εισαγγελία και λεει «ξέχασα και κάποια άλλα να πω. Ο κ. Παπαγγελόπουλος –αν δεν τον είπε Παπαγγελόπουλο και τον είπε Ρασπούτιν είναι δικό τους θέμα- ήταν αυτός που είχε κατευθύνει, πειθαναγκάσει τους μάρτυρες να καταθέσουν». Υπάρχουν προηγούμενες καταθέσεις που ο κ. Εισαγγελέας έλεγε ότι είναι εντελώς αστήρικτες, δεν χωρούν καθόλου στη δικανική λογική που προκύπτει από τον κώδικα ποινικής δικονομίας το άρθρο 176 δηλαδή τη βαρύνουσα και την αξία την αποδεικτική που πρέπει να έχουνε, μιλάμε δηλαδή για πράγματα που είναι εν κενώ. Και πέραν αυτών τα όσα λένε στην πραγματικότητα δεν απηχούν εκείνα τα οποία ζητάει ο ποινικός κώδικας για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Εγώ δεν είδα ούτε να λένε συγκεκριμένα ονόματα, ούτε πραγματικά περιστατικά ούτε να θεμελιώνουν συγκεκριμένες καταστάσεις, σαφή δηλαδή περιγραφή του εγκλήματος το οποίο πρέπει να στοιχειοθετείται.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ