Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, στον Παραπολιτικά.

11 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρώην υπουργός Υγείας, κος Ανδρέας Λυκουρέντζος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με την κατάθεσή του για την υπόθεση Novartis

Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Η αναφορά του ονόματός μου στη συγκεκριμένη δικογραφία ήταν προϊόν μιας κακόβουλης σπίλωσης, μιας χυδαίας συκοφαντίας η οποία μου στοίχισε ακριβά. Στοίχησε στο κύρος μου, στην οικογένειά μου, στη ζωή μας συνολικά και μετά από αυτή την περιπέτεια γιατί η υπόθεσή η δική μου έχει τεθεί από τον περασμένο Απρίλιο στο αρχείο γιατί δεν ήταν ποτέ να βρεθεί κάτι το μεμπτό, πρέπει να σας πω ότι ουδείς βρέθηκε από όλους αυτούς που έστησαν αυτή τη σκευωρία σε βάρος μου να ζητήσει συγνώμη ή να αναλάβει κάποια ευθύνη. Αναφέρομαι στους βουλευτές της πλειοψηφίας της προηγουμένης Βουλής οι οποίοι με μένος και πάθος μας σπίλωσαν, αναφέρομαι σε δημοσιογράφους…

Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Εγώ είμαι αναφερόμενος στη δικογραφία με ένα «υποθέτω» ενός προστατευομένου μάρτυρος και με κάποια αστεία επιχειρήματα συνακόλουθα. Όταν πρόκειται να απονείμουμε δικαιοσύνη πρέπει να είμαστε τίμιοι με τη συνείδησή μας πρώτα από όλα και για να

κατηγορήσουμε κάποιον και να του καταλογίσουμε ευθύνες πρέπει να έχουμε στοιχεία πραγματικά, όχι με υποθέσεις.

Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Πιστεύω ότι η σημερινή προκαταρκτική επιτροπή θα κάνει το καθήκον της. Πρέπει επιτέλους να απαλλάξουμε τις εξεταστικές και προκαταρκτικές επιτροπές από το βάρος του κομματισμού, από το βάρος των σκοπιμοτήτων, να κρατηθεί η μυστικότητα των ανακρίσεων, να κρατηθούν στο επίπεδο που ορίζει το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής οι βουλευτές που μετέχουν και να ασκήσουν τις εισαγγελικές τους αρμοδιότητες ως μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής για να φτάσουμε επιτέλους σε ένα αποτέλεσμα. Το μόνο ενδιαφέρον δικό μου είναι να μάθω ποιος και γιατί τόλμησε αυτή την κακόβουλη σπίλωση σε βάρος μου.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis

Α.ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Με τον τρόπο με τον οποίο έχει παρουσιαστεί δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι αν δεν υπάρξουν αντικειμενικά στοιχειά. Αν πάμε να μιλήσουμε για τις πρακτικές των εταιρειών με τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούσαν να ασκήσουν επιρροή και να διευρύνουν το μερίδιό τους στην αγορά είναι γνωστές αυτές οι πρακτικές και δεν αφορά μόνο τη Novartis αλλά αφορά όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει η Novartis, το ζήτημα είναι τι κάνει ο κάθε πολιτικός εάν έχει το σθένος , την ηθική και πολιτική ακεραιότητα να υπερασπιστεί την τιμή του, την υπόληψή του, να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, νε τιμήσει τον όρκο τον οποίο δίνει να ασκήσει τα καθήκοντά του και μένα αυτός ο όρκος, αυτές οι αξίες, αυτές οι αρχές αποτελούν την ταυτότητά μου στην πολιτική μου πορεία και για αυτό έχω ενοχληθεί βαρύτατα, για αυτό μου στοίχησε τόσο ακριβά αυτή η σπίλωση γιατί ουδέποτε διανοήθηκα να είναι ένας άτιμος πολιτικός και να παραβώ τους όρκους τους οποίους έδωσα για να μπω στην πολιτική.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ