Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, στον Παραπολιτικά.

11 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» με το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφορικά με το πρόγραμμα προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων σε ξενοδοχεία

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Υπάρχει πρόσκληση του υπουργείου Προστασίας του πολίτη που τρέχει το πρόγραμμα αυτό ώστε ξενοδοχεία τα οποία έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση είτε γιατί ενδεχομένως κάποια από αυτά είναι κλειστά αυτη την περίοδο ή τα τελευταία χρόνια, ή γιατι θεωρούν οτι η ζήτηση στην περιοχή τους είναι πολυ μικρή… υπάρχουν τέτοιου είδους ξενοδοχεία σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και ενδεχομένως είναι διατεθειμένα να δεχτούν φιλοξενούμενους μετανάστες. Το κοιτάζει, δε το τρέχει το υπουργειο μας φυσικά, αυτό είναι μια διεργασία του υπουργείου Προστασίας του πολίτη αλλά προχωράει.

Αναφορικά με την πράσινη τουριστική ανάπτυξη

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Βλέπουμε ότι πια δεν είναι μόνο ζητούμενο εσωτερικό δηλαδή είναι προφανές ότι κάθε προορισμός πρέπει να είναι βιώσιμος ώστε να παράγει πλούτο όχι μόνο για εμάς αλλά για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Δεν μπορεί να διαλύουμε τους τουριστικούς προορισμούς με τον τρόπο της ανάπτυξης που επιλέγουμε αυτό είναι το πρώτο, το δεύτερο είναι όμως ότι όλο και περισσότερο οι ίδιοι οι τουρίστες το βάζουν αυτό ως ένα από τα κριτήριά τους. Άρα δεν είναι μόνο μια αναγκαιότητα κανονιστική που έρχεται μια κυβέρνηση να την επιβάλλει την επιβάλλει πια και η ίδια η αγορά.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για το δημοσιονομικό κενό

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Η στροφή στην ανάπτυξη είναι η μεγάλη διαφορά της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο στόχος της ανάπτυξης δεν είναι κάτι το οποίο έρχεται αυτόματα, αυτό το ξέρει πολύ καλά η κυβέρνηση και για αυτό όλα τα υπουργεία συντονισμένα παλεύουμε για να κάνουμε την προσέλκυση των επενδύσεων, την απλοποίηση των διαδικασιών και ότι χρειάζεται ώστε να έρθουν αυτές οι επενδύσεις, να έρθει αυτή η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας που θα μας βγάλουν από το φαύλο κύκλο του δημοσιονομικού σφιξίματος της ζώνης. Δεν είμαι απλώς αισιόδοξος, θα περάσουμε και τους στόχους είναι δεδομένο γιατί το βλέπουμε στο κλίμα που υπάρχει και στη ζήτηση που υπάρχει για τη χώρα μας. Η χώρα μας είναι ένας επενδυτικός προορισμός θελκτικός αυτή την περίοδο.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης για τη ψήφο των αποδήμων

Χ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ: Το ερώτημα είναι αν θα συγκλίνουν τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα με την κοινή λογική και με το αυτονόητο. Η πρόταση της ΝΔ να υπάρχει περιορισμός με το ΑΦΜ απαντάει σε όλα τα ηθικά, πολιτικά, πρακτικά ζητήματα που μπορεί κάποιος να θέσει. Δεν μιλάμε για ένα ανεξέλεγκτο σώμα, μιλάμε για ένα σώμα που έχει συμφέροντα και ενδιαφέρον για την πατρίδα μας. Δεν μιλάμε για μια διαδικασία η οποία είναι πρακτικά ανέφικτη, πολύπλοκή ή οτιδήποτε άλλο. Η εγγραφή θα μπορεί να γίνεται μέσω του μητρώου του taxis άρα λύνονται όλα τα ζητήματα από το πρακτικό μέχρι το ηθικό επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ