Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίσκεψη του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας.

14-10-2019

Εποικοδομητική, με ταύτιση απόψεων και σε άριστο κλίμα συνεργασίας η επίσκεψη σήμερα το μεσημέρι του Βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ και Δικηγόρου Κέρκυρας Αλέκου Αυλωνίτη στον Πρόεδρο Γιώργο Καλούδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας: Σπύρος Μαυρόπουλος, Χρύσα Βαρότση, Ηλίας Πλασκασοβίτης, ΣπυροΜάριος Παγκράτης,Σπύρος Γκόγκος, Σπύρος Βαρθολομαίος.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Καλούδης του εξέφρασε τη χαρά του που τρείς δικηγόροι-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας εκλέκτηκαν βουλευτές Κέρκυρας και ότι ήταν σίγουρος ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον χειμαζόμενο κλάδο μας, πρωτοπόρο στα θέματα της δημοκρατίας. Εξέφρασε επίσης τη χαρά του για αυτή τη συνάντηση.

Συζητήσαμε:

1)Για το δικηγοροκτόνο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση που θα ακριβύνει τη πρόσβαση και θα ιδιωτικοποιήσει τη δικαιοσύνη. Ο Πρόεδρος Γιώργος Καλούδης αφού του ανέλυσε τα παρασκήνια και τις δυνάμεις που κινούνται κατά των δικηγόρων, του ζήτησε να πάρει πρωτοβουλίες αντίστασης στο λαίμαργο λόμπυ των διαμεσολαβητών άμεσα. Με μεγάλη χαρά μας ο συνάδελφος κ. Αυλωνίτης θα πάρει πρωτοβουλίες συνάντησης και με άλλους βουλευτές δικηγόρους (είναι μόνον 70 στους 300),

θα τελούμε σε τακτική επικοινωνία αλληλοενημέρωσης και θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα αυτό.

2) Βάζουμε πλέον θέμα και διεκδικούμε να επαναθεσμοθετηθεί η παράσταση δικηγόρων στα συμβόλαια καθόσον γέμισαν τα πινάκια από δίκες διαφορών από συμβόλαια. Συμφώνησε ο βουλευτής.

3)Για το κυοφορούμενο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ: Ανταλλάξαμε απόψεις, θα περιμένουμε όμως τη συνεδρίαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ.. Φέρεται όμως η μεγάλη πλειοψηφία των συνάδελφων δικηγόρων να καταλήγουν στην αποδοχή της διάταξης Κατρούγκαλου: Σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα και όχι πάγια εισφορά ίδια για όλους.

4)Για Προιστάμενους του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων ,Κέρκυρας Λευκάδας και Κεφαλλονιάς: Εντός των ημερών θα καταλήξουμε σε συγκεκριμμένο αίτημα μετά τη τελική συνάντηση που θα ακολουθήσει με τον Πρόεδρο των Συμβολαιογράφων κ. Γιαννακούρη.

5) Ο κ. Αυλωνίτης υπενθύμισε το θέμα των Φυλακών Κέρκυρας και επικαιροποιήσαμε το πάγιο αυτό αίτημα και την διεκδίκησή του με την επαναφορά του δυναμικά στην ατζέντα των θεμάτων της Κέρκυρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ