Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο πρώην υπουργός, κος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Παραπολιτικά.

16 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρώην υπουργός, κος Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπωθούν δραχμές

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Εγώ δεν είχα πάρει καμια τέτοια πρωτοβουλία να απευθυνθώ στη Ρωσία και μάλιστα για ένα τέτοιο ζήτημα, και φαντάζομαι ότι και ουδείς άλλος από τη κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει τέτοια πρωτοβουλία διοτι αυτοί που θα μπορούσαν να το κάνουν ήταν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης. Και οι δυο όμως όταν ακούγανε δραχμή ή έξοδο από την ευρωζώνη πάθαιναν σοκ, δυστυχώς, και πάθαιναν κι αλλεργία. Τοσο απέχθεια τους έφερνε το εθνικό μας νόμισμα ή μια επιλογή εθνικού νομίσματος!

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Μάρδα

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Κάνει λάθος σε αυτά που λεει ο κος Μάρδας περί νομισματοκοπείου. Το νομισματοκοπείο ήταν άδειο, δεν είχε χρήματα και ήθελε μια ολόκληρη διεργασία για να τυπωθεί νέο νόμισμα, εθνικό

νόμισμα. Αυτό που τους πρότεινα συγκεκριμένα ήταν να πάρουμε με πράξη υπουργικού συμβούλιου από τα αποθεματικά της ΕΚΤ ένα μέρος απαντώντας στον εκβιασμό της προκειμένου να γίνει γέφυρα για να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα. Αυτο όμως δεν είχε καμια σχέση με το νομισματοκοπείο το όποιο ηταν ένας μύθος τον οποίον καλλιέργησαν αργότερα για λόγους σκοπιμότητας. Να με παρουσιάσουν περίπου ως κλέφτη!

Ερωτηθείς αν είχε συζητηθεί με τη ρωσική κυβέρνηση το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της Ελλάδας

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όχι, δεν υπήρξε καμια απολύτως τέτοια συζήτηση! Εκεί πήγαμε στο Φόρουμ της Πετρούπολης, το μεγαλύτερο οικονομικό forum στον κόσμο γιατί εκεί θα υπέγραφα, όπως υπέγραψα, μια συμφωνία με τη Ρωσία για να περάσει από τη χώρα μας ένας πολύ μεγάλος αγωγός, ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, αγωγός με φυσικό αέριο. Αυτή η συμφωνία είχε τεράστια σημασία, όχι μόνο ενεργειακή και οικονομική αλλά και γεωστρατηγική για τη χώρα μας. …Αυτή η συμφωνία που τότε ηταν προφητική, θα άνοιγε καινούργιους ορίζοντες για τη χώρα και για την ασφάλειά της που τόσο την έχουμε ανάγκη σήμερα, δυστυχώς πετάχτηκε στο κάδο των αχρήστων μόλις εγώ έφυγα από το υπουργείο και υπογράφτηκε το μνημόνιο. Έγινε για άλλη μια φόρα το χατίρι των Αμερικανών για να τρώμε τις σφαλιάρες που τρώμε σήμερα από τους Αμερικανούς, παρότι εχουμε γίνει και στρατιωτική αποικία τους.

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Έχουμε ένα ξενόδουλο και υποταγμένο πολιτικό κατεστημένο το οποίο είναι και εκτός τόπου και χρόνου! Δεν έχει καταλάβει οτι έχει αλλάξει η πραγματικότητα και στην περιοχή μας και στον κόσμο. Έχουν μείνει στο παρελθόν. Δεν έχουν καταλάβει οτι νέες δυνάμεις ανέρχονται και νέοι συσχετισμοί έχουν αναδειχτεί κι ότι η Ελλάδα πρέπει να δει μπροστά τα πράγματα κι όχι πίσω. Κι εξ ‘αυτού του λόγου δυστυχώς αντιμετωπίζουμε και πολύ μεγάλα προβλήματα ασφάλειας τα οποία πιστεύουμε οτι θα λυθούν με την αμερικανική προστασία. Είδατε τι είπε ο ρώσος διπλωμάτης σήμερα, κάτι που το λεω εγώ συνεχώς, οτι οι ΗΠΑ θα μας εγκαταλείψουν όπως εγκατέλειψαν και τους Κούρδους στο έλεος των επιθετικών σχεδίων της Τουρκίας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να αναλάβει την εξουσία

Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Εγώ το είχα πει και δημόσια από το 2012 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, πρέπει να ετοιμαστεί και πρέπει να ετοιμαστεί γρήγορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αυταπάτες ότι μπορούσε να καταργήσει τα μνημόνια ή τουλάχιστον να αφαιρέσει

τους πιο επαχθείς όρους τους μέσα από σκληρές υποτίθεται διαπραγματεύσεις, αυτό τους έλεγα ότι ήταν αφέλεια πολύ μεγάλη. Αν δεν έχουμε εναλλακτική πρόταση η οποία να μην εξαρτάται από τα λεφτά και τα δάνεια των ευρωπαίων και των άλλων τότε δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν διαπραγμάτευση, είμαστε όμηροι στο τραπέζι και θα μας επιβάλλουν τους όρους τους. Πράγμα που το είδαμε να εκτυλίσσεται το πρώτο εξάμηνο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ