Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τι απαντά η Ομοσπονδία Κρίκετ μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ακύρρωση δυο πρωταθλημάτων.


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Corfu TV ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ Στυλιανός Γούστης σχετικά με τον σάλο που δημιουργήθηκε για την ακύρωση δύο εκ των 7 πρωταθλημάτων μετά από απαίτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μεταξύ των άλλων είπε:
«Η αλήθεια είναι ότι ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η Ομοσπονδία Κρίκετ να ακυρώσει τα δύο από τα επτά τελευταία πρωταθλήματα για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτο σημείο είναι ότι δεν υπήρχαν ορισμοί διαιτητών, θα πρέπει να πω ότι όταν αναδείχθηκε το πρόβλημα πήγαμε ως Ομοσπονδία στην Αθήνα και εξηγήσαμε στον Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού τον κύριο Κάκκο πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Του αναφέραμε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως, έχουμε υποχρέωση να βγαίνει το πρόγραμμα 5 ημέρες πριν, αλλά πώς να το κάνουμε αυτό όταν ακόμα και εδώ στο ΕΑΚΚ μας παραχωρείται ο χώρος μία ημέρα πριν ή την ίδια ημέρα και τρέχουμε στην Περιφέρεια για να βγάλουμε άδεια τέλεσης αγώνα; Πώς να στείλει η Ομοσπονδία διαιτητές στην Αθήνα να διαιτητεύσουν; Πώς να έχουμε επιστασία και όλα τα υπόλοιπα όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν μας δίνει τα χρήματα; Πώς να διεξάγουμε τα πρωταθλήματα με αυτόν τον τρόπο που μας ζητάει η Γ.Γ. Αθλητισμού όταν δεν μας δίνει τα απαραίτητα χρήματα. Η Γ.Γ. Αθλητισμού είναι η εποπτεύουσα αρχή, μας δίνει την άδεια να κάνουμε το πρωτάθλημα και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά δυστυχώς η Ομοσπονδία μας υποχρηματοδοτείται. Πώς να στείλουμε 3 και 4 διαιτητές στην Αθήνα όταν η Ομοσπονδία αυτή την στιγμή έχει 6 μήνες απλήρωτο το προσωπικό. Όταν η Ομοσπονδία από τις 17.000 ευρώ που μας δίνει η Γ.Γ. Αθλητισμού έχει πάρει μόνο την μία δόση που αντιστοιχεί σε 5 χιλιάδες ευρώ, έχουμε φθάσει στον 10ο μήνα και περιμένουμε τα υπόλοιπα χρήματα».
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛ.Ο.Κ Στυλιανός Γούστης απαντώντας στο ερώτημα σχετικό με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» για καταγγελίες αθλητριών περί «ταρίφας» και πλαστών πρωταθλημάτων είπε μεταξύ των άλλων: «Στο έγγραφο της προς την Ομοσπονδία μας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν κάνει κανέναν απολύτως λόγο για όλα αυτά που αναφέρει η εφημερίδα, αν στο μέλλον κάνει η Γ.Γ θα μπορέσουμε να της απαντήσουμε. Προτιθέμεθα να κάνουμε εξώδικο προς την εφημερίδα ή οποία ως όφειλε δεοντολογικά δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, δηλαδή με την Ομοσπονδία. Επιπροσθέτως μόλις λάβαμε το έγγραφο της Γ.Γ. Αθλητισμού βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον Νομικό μας σύμβουλο για να της απαντήσουμε και να δούμε αν τελικά ακυρώσουμε τα πρωταθλήματα και γενικά πως θα πράξουμε από εδώ και στο εξής». Απαντώντας τέλος στο ερώτημα αν η ΕΛ.Ο.Κ έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο κύριος Γούστης είπε: «Όταν αναδείχθηκε την πρώτη φορά το θέμα πήγαμε στην Αθήνα για να συναντήσουμε τον Υπουργό αλλά δεν κατέστη δυνατόν, αλλά συναντήσαμε τον Διευθυντή Αγωνιστικού Αθλητισμού τον κύριο Κάκκο».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ