Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των ομογενών.

23 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των ομογενών

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, το θεωρώ δείγμα ωριμότητας του πολιτικού συστήματος. Θεωρώ ότι αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί καταρχήν, αν το ίδιο αποτυπωθεί και στο νομοσχέδιο γιατί εμείς θελουμε για να δούμε το τελικό κείμενο και να εκφράσουμε τη τελική θετική μας τοποθέτηση, ότι είναι μια σπουδαία δημοκρατική τομή που λύνει μια μεγάλη εκκρεμότητα δεκαετιών. Αυτό το νομοθέτημα αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει βούληση υπάρχει και ο τρόπος και μετατοπίσεις να γίνουνε, και διαφορές να γεφυρωθούν, και ρεαλιστικός τόπος να υπάρξει και να μην θεωρεί ο οποιοσδήποτε οτι κινείται ο πολιτικός του αντίπαλος με συμφέρον μικροκομματικό, καιροσκοπικό και μικροπολιτικό κοκ.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν οι βασικές διασφαλίσεις, θεωρούμε ότι το μητρώο των εκλογέων με αυτό τον τρόπο δεν είναι ανοιχτό άρα έχουμε ένα μοντέλο το οποίο είναι λειτουργικό, είναι συμβιβαστικό με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και μπορεί να μας πάει μπροστά.

Ερωτηθείς πως εκτιμά ότι θα εξελιχθεί η προανακριτική επιστολή για την υπόθεση Novartis

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Θα έχει πάρα-πάρα πολύ ενδιαφέρον η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis που σε όλο τον κόσμο την ψάχνουν για σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και πιθανή εμπλοκή πολιτικών και στην Ελλάδα μόνο έχουμε πει ότι γίνεται σκευωρία και φταίει ο Παπαγγελόπουλος, είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί πολλά media διεθνώς, γίνεται έρευνα, γίνονται αποκαλύψεις κλπ άρα με αυτή την έννοια θα έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μπορέσουμε να δούμε τι γίνεται, να έρθουν τα επιχειρήματα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε σε ανοιχτή κόντρα και μάχη, πολιτικοί με επιχειρήματα από όλους τους χώρους οι οποίοι εμπλέκονται και θέλουν να μιλήσουν γύρω από αυτό το ζήτημα, και νομίζω ότι μπορεί να έρθει ξανά στην επιφάνεια αυτό το κραυγαλέο σκάνδαλο και να βλέπει ο ελληνικός λαός ποιοι πήγαν τα πράγματα, σε ποια κατεύθυνση και τι επιχειρείται σήμερα. Δεν ήταν λάθος (η θέση μας να μη γίνει προανακριτική επιτροπή), ήταν σωστό γιατί η προανακριτική επιτροπή είχε ένα σκεπτικό με το οποίο εμείς διαφωνούμε στη συγκρότησή του. Εμείς θέλουμε η Δικαιοσύνη να έχει όλα τα εργαλεία για να μπορέσει να το ψάξει αλλά δεν θεωρούμε ότι έχει γίνει σκευωρία και για αυτό το λόγο ήμασταν αντίθετοι στη συγκρότηση αυτής της επιτροπής.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Αυτό το οποίο φέρνει το πολυνομοσχέδιο Γεωργιάδη για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι απολύτως αρνητικό και μας πηγαίνει σε αποτυχημένα μοντέλα τα οποία έχουν εφαρμοστεί διεθνώς και έχουν αποτύχει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ