Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στον Παραπολιτικά.

25 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Είναι ένα πολύ σπουδαίο νομοσχέδιο διότι αίρει όλες τις δυσκολίες για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων αλλά και την έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων. Επομένως θα δούμε ένα περιβάλλον, καθώς εφαρμόζεται ο νόμος πλέον, όπου το 90% των επιχειρήσεων θα ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους χωρίς καμία καθυστέρηση και η πλειοψηφία των επιχειρήσεων θα αδειοδοτούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Θα δούμε ένα περιβάλλον πολύ πιο φιλικό στην επιχειρηματικότητα.

Ερωτηθείς πόσος θα είναι ο χρόνος αδειοδότησης μιας επιχείρησης

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Θα μπείτε σε ένα σύστημα, θα δηλώσετε τι θέλετε να κάνετε και θα μπορέσετε να ξεκινήσετε αμέσως τη λειτουργία της επιχείρησης και κατόπιν θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεση του όποιου ελέγχου κάποια δικαιολογητικά τα οποία υποχρεούστε να τα μαζέψετε εκ των υστέρων. Αυτό κάνει το νομοσχέδιο αλλά δεν κάνει μόνο αυτό…

Αναφορικά με τη δήλωση Τσίπρα ότι το νομοσχέδιο θα φέρει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει τις εκθέσεις με το δικό του τρόπο. Η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος έλεγε καθαρά ότι αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να φέρει ανάπτυξη, και θα φέρει ανάπτυξη μάλλον, 5 μονάδες τα επόμενα δέκα χρόνια. Το πώς μεταφράζει επειδή κάποιες επιχειρήσεις οι οποίες εάν βρεθούν σε μεγάλη δυσκολία, προκειμένου να κλείσουν, έρθουν σε μια συμφωνία με τους εργαζόμενους και τροποποιήσουν τους μισθούς, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, πως το μεταφράζει ότι στο σύνολο αυτό μειώνει τους μισθούς αυτό είναι η δική του ερμηνεία που εμείς δεν τη δεχόμαστε.

Αναφορικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει θέμα στη σχέση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Αντίθετα ο Πρωθυπουργός στηρίζει απόλυτα και τον υπουργό και το νομοσχέδιο. Ο πρωθυπουργός έχει τις υποχρεώσεις του, ήταν εκεί, ήρθε στη Βουλή, ψήφισε, στήριξε, έκανε δηλώσεις, θεωρώ ότι αυτές είναι ερμηνείες που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει και τα φιλικά προς αυτόν Μέσα.

Με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο των ελληνικών τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια

Ν.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ: Το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης πάντοτε υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού επεξεργάζεται όλα τα σχέδια για το νέο εξωδικαστικό συμβιβασμό και για την προστασία της πρώτης κατοικίας που απλοποιήθηκε πολύ η διαδικασία και θα γίνει ακόμα πιο απλή αλλά και για το νέο εξωδικαστικό προκειμένου περισσότερες επιχειρήσεις και ιδιώτες να ενταχθούν σε αυτό Αυτό είναι το οποίο γίνεται και θεωρώ ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και θα τρέξει το νέο πρόγραμμα εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ