Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χρήστος Πρωτόπαπας: «Πρέπει να αποφασίσουμε τελικά πως πάμε ως ΠΑΣΟΚ ή ως ΚΙΝΑΛ;”

25 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρώην υπουργός και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, κος Χρήστος Πρωτόπαπας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Χ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχουν και νομικοί λόγοι που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις με τις τράπεζες κλπ οπότε έπρεπε να γίνει υποχρεωτικά ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει νομικό πρόσωπο. Όπως ξέρετε ουσιαστικά δουλεύουμε μέσα από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΙΝΑΛ είναι ο φορέας, το ΚΙΝΑΛ κατέβηκε στις εκλογές, το ΚΙΝΑΛ είναι κείνο που δραστηριοποιείται στη Βουλή επειδή όμως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, σαφώς δε διαλύεται, και δουλεύει μέσα από το ΚΙΝΑΛ έπρεπε να καλύψει το τυπικό γράμμα το οποίο υπάρχει στο νόμο.

Χ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρέπει να βρεθεί ένας τεχνικός τρόπος από τη μια το ΠΑΣΟΚ να υπάρχει από την άλλη να δουλεύει μέσα από το ΚΙΝΑΛ εξολοκλήρου. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρεθεί ένας θεσμικός τρόπος προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να συνδέεται με το ΚΙΝΑΛ ευθέως. Θα πρέπει να προχωρήσουμε με το ΚΙΝΑΛ, στο οποίο δεν είμαστε μόνο οι Πασόκοι που είμαστε πλειοψηφία βέβαια αλλά έχουμε και πολλούς άλλους και από εκεί και πέρα θα πρέπει να

προσαρμόσουμε τη λειτουργία αυτή στη λειτουργία του ΚΙΝΑΛ με θεσμικό τρόπο χωρίς συγκρούσεις και χωρίς διαφορές.

Για την εκλογή συνέδρων

Χ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, το ΠΑΣΟΚ έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια επομένως ποιοι να ψηφίσουν; Άρα πρέπει να βρούμε ένα θεσμικό τρόπο ώστε άνθρωποι οι οποίοι έχουν την επικύρωση του κόσμου μας μέσα από το ΚΙΝΑΛ να συγκροτήσουν το τυπικό μέρος του ΠΑΣΟΚ το οποίο δε διαλύεται εξακολουθεί να δουλεύει μέσα από το ΚΙΝΑΛ. Πιστεύω την Τετάρτη θα ξεκαθαριστούν όλα. Πρέπει να αποφασίσουμε τελικά πως πάμε ως ΠΑΣΟΚ ή ως ΚΙΝΑΛ; Το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ομόφωνα ως ΚΙΝΑΛ και δέσμευσε και το ΠΑΣΟΚ γιατί οι περισσότεροι ήταν ΠΑΣΟΚ εκεί μέσα, αφού αποφασίσαμε ομόφωνα ότι προχωράμε με το ΚΙΝΑΛ ας είμαστε συνεπείς σε αυτό που έχουμε ψηφίσει και ας πάμε να κάνουμε μια τυπική, θεσμική διαδικασία χωρίς εντάσεις και η οποία θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει με τις ρυθμίσεις και τα δάνεια .

Χ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η διαδικασία που πάμε είναι η διαδικασία που θα εξασφαλίσει ότι και το ΚΙΝΑΛ θα προχωράει μπροστά, και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ θα τα αποπληρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Χ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Η κα Γεννηματά εκλέχθηκε το 2017 με 220 χιλιάδες ψηφοφόρους, το 2021 θα ξαναγίνουν εκλογές όποιος θέλει να τις κάνει νωρίτερα υπάρχουν διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ να τις κάνει νωρίτερα.

Για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Χ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θεωρώ ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται με παραπάνω από 151. Απορώ με τον κ.Μητσοτάκη, δεν κατανοεί ότι θα πρέπει να βγει ένας πρόεδρος Δημοκρατίας που να προέρχεται από μια ευρύτερη συναίνεση; Από τη μια πλευρά λεει ότι «επιδιώκω συναινέσεις» και από την άλλη φέρνει διαδικασίες να εκλέγεται ο πρόεδρος Δημοκρατίας με 151 δηλαδή μόνο από το κυβερνών κόμμα και δεύτερον βάζει και μια αστεία διάταξη ότι σε περίπτωση ισοψηφίας θα εκλέγεται ο γηραιότερος. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Από ένα σημείο και μετά σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες έλεος!

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ