Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανατροπή σοκ 22 χρόνια μετά στην υπόθεση Λίας Τρικαλιώτη

Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή το 1997 σε γκρεμό στη Βόρεια Κέρκυρα, τρεις ημέρες έπειτα από την εξαφάνισή της – Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας έχει παραγραφεί κι έτσι ο δολοφόνος δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ στη Δικαιοσύνη

Σε δολοφονία και όχι αυτοκτονία, αποδίδεται τελικά ο θάνατος της 26χρονης καθηγήτριας μουσικής, Λίας Τρικαλιώτη, πριν από 22 χρόνια, στην Κέρκυρα.

Φρικτές αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 12χρονης: Την βίαζε και συγγενής της
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:
Φρικτές αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 12χρονης: Την βίαζε και συγγενής της
Οι αρχές είχαν αποφανθεί τότε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε αυτοκτονία, ωστόσο, οι συγγενείς της απέρριπταν αυτή την εκδοχή.

Έπειτα από 22 χρόνια, το Διοικητικό Εφετείο των Ιωαννίνων τους δικαίωσε και τους επιδίκασε αποζημίωση ύψους 350.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο, ποινικά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας έχει παραγραφεί κι έτσι ο δολοφόνος δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Το χρονικό της υπόθεσης
Η 27χρονη καθηγήτρια μουσικής Λία Τρικαλιώτη είχε εξαφανισθεί για τρεις ημέρες από το σπίτι της τον Νοέμβριο του 1997. Το πτώμα της βρέθηκε έπειτα από έρευνες σε μια απότομη χαράδρα, στη βόρεια Κέρκυρα, κάτω ακριβώς από το φρούριο του Αγγελόκαστρου.

Όπως είχαν δημοσιεύσει “Τα Νέα”, οι αστυνομικές αρχές της Κέρκυρας και ο ιατροδικαστής, που είχαν εξετάσει το πτώμα της άτυχης νέας, είχαν αποφανθεί πως η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν η αυτοκτονία.

Όμως, οι γονείς της 27χρονης Λίας Τρικαλιώτη και ιδιαίτερα ο πατέρας της δεν έπαυσαν από τότε μέχρι σήμερα να ισχυρίζονται πως η κόρη τους δολοφονήθηκε.

Κυριότερο επιχείρημά τους, ότι το πτώμα της Λίας δεν έφερε σοβαρές εκδορές και κακώσεις.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί, αν η Λία Τρικαλιώτη έπεφτε από ύψος 250 μέτρων σε μια κακοτράχαλη πλαγιά, όπως η έρευνα των τότε αρμόδιων αρχών υπεδείκνυε.

Το 1999, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Κέρκυρας, έγινε εκταφή του πτώματος της 27χρονης και οι ιατροδικαστές κ.κ. Νόνας και Χαρακούκης, διενήργησαν νεκροψία. Παράλληλα έγινε αυτοψία στον χώρο του Αγγελοκάστρου, παρουσία αστυνομικών αρχών.

Για ασφαλή συμπεράσματα οι συνεργάτες των δύο ιατροδικαστών έριξαν από το σημείο που πιθανολογείται ότι έπεσε η Λία Τρικαλιώτη ένα κέρινο ομοίωμα. Αμέσως μετά, οι δύο ιατροδικαστές ήταν καταλυτικοί στις δηλώσεις τους.

Οι διαπιστώσεις από την έρευνα στο πτώμα της Λίας Τρικαλιώτη δεν συμφωνούν με την υπόδειξη ότι έπεσε από 250 μέτρα ύψος.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, καθώς οι γονείς της άτυχης νέας και ιδιαίτερα ο πατέρας της δήλωναν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

Επαναλάμβαναν με κατηγορικό τρόπο, πως η Λία δολοφονήθηκε και στη συνέχεια οι δράστες τοποθέτησαν το άψυχο κορμί της στο σημείο που βρέθηκε, ώστε οι διωκτικές αρχές να το θεωρήσουν ως αυτοκτονία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ