Μάνος Κόνσολας: “Να γίνει home port το λιμάνι της Κέρκυρας”.

Share:

Επίσημη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου, κ. Κωνσταντίνο Λούλη και την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού συνοδευόταν από τον βουλευτή Κέρκυρας, κ. Στέφανο Γκίκα και κομματικά στελέχη της περιοχής.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα, όπου και συζητήθηκε η δημιουργία και ο νέος ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που θα συσταθεί το άμεσο χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Τουρισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας με την περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς και ενώσεις, στην έδρα της περιφέρειας. Στη σύσκεψη όλοι οι φορείς κατέθεσαν υπομνήματα και προτάσεις με τις θέσεις τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Γκίκας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Δημήτριος Μπιάγκης, η δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων, κα Μερόπη Υδραίου, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, κ. Κωνσταντίνος Λέσσης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ώστε να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, παρακολούθησε επίσης τις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του οποίου συζήτησε τόσο με τους επικεφαλής και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και με μέλη του ΠΑΜΕ που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την κα Υδραίου, τέθηκε το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών αδειοδότησης για τα δύο τουριστικά καταφύγια του νησιού (Μπενίτσες και Αλύπας), ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον πρόεδρο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας για την προοπτική μετεξέλιξης του λιμανιού σε home port για την κρουαζιέρα, καθώς και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να λειτουργήσει το 2020 Σχολή Ξεναγών στην Κέρκυρα, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Κέρκυρας, τις οποίες χαρακτήρισε πρότυπες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης.

Το κλιμάκιο του Υπουργείου Τουρισμού συναντήθηκε, επίσης, με τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Νεκτάριο Ντόβα, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, όπου με τον προϊστάμενο και τα στελέχη της υπηρεσίας συζήτησαν το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας και την ανάγκη μιας συνολικής αναδιάρθρωσής της.

Previous Article

19 Νοεμβρίου Συνέδριο για την βιώσιμη πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη.

Next Article

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη στην Κέρκυρα

Σχετικά Άρθρα