Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κος Νίκος Βούτσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κος Νίκος Βούτσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Ερωτηθείς για την εξαίρεση των κ. Τζανακόπουλο και Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή
Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι αρνητικό γεγονός … Οι αιτιάσεις οι οποίες έχουν ειπωθεί από πλευράς της συμπολίτευσης είναι απολύτως έωλες και μετέωρες διότι αλίμονο αν σε μια προανακριτική επιτροπή έχει τη δυνατότητα η πλειοψηφία να αποκλείει μέλη της μειοψηφίας την παρουσία τους εκτός εάν -διότι σε αυτό αναφέρεται και η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής για το 2010- οι συνάδελφοι αυτοί, σε εκείνη την περίπτωση ήταν ο κ. Αρ. Λαφαζάνης και ο κ. Δ.Παπουτσής είχαν ήδη μαρτυρήσει, είχαν κληθεί από τις δικαστικές αρχές και ήταν καταγεγραμμένοι από τις δικαστικές αρχές και είχαν μαρτυρήσει. Είναι προφανές ότι δεν έχουν μαρτυρήσει πουθενά ούτε ο κ. Τζανακόπουλος ούτε ο κ. Πολάκης, δεν έχουν κληθεί καν από τη Δικαιοσύνη …


Για τη φρασεολογία του κ. Ραγκούση
Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Δεν είναι καθόλου συνήθης ή γενικά αποδεκτή οποιαδήποτε φρασεολογία η οποία βγαίνει έξω από τους κανόνες μιας συζήτησης μέσα στις επιτροπες ή στην ολομέλεια της Βουλής. Εγώ δεν συμψηφίζω το απαράδεκτο της διαδικασίας εξαίρεσης στη βάση της πλειοψηφίας διότι πράγματι είναι απαράδεκτο με το πώς εισπράττεται αυτό από τα μέλη ή συλλογικά από τους υπόλοιπους βουλευτές. Δεν συμψηφίζονται αυτά τα δύο παρότι είναι εκφράσεις οι οποίες ειπώθηκαν πράγματι μέσα σε ένα κλίμα το οποίο είχε πυροδοτηθεί καταρχήν από την άλλη πλευρά.
Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Δεν γνωρίζω ακριβώς ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ πέραν της ευθείας επιμονής η οποία υπάρχει και στην επιστολή του προέδρου του κ. Τσίπρα. Προφανώς αναμένει και την απάντηση του κ. Τασούλα και ύστερα θα υπάρχει μια θεσμική συζήτηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς ακριβώς αυτό το κορυφαίο λάθος, ολίσθημα που έχει γίνει θα αντιμετωπιστεί.


Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Θα ήταν πολύ καλό για αυτή την υπόθεση τις Novartis να πάει η συζήτηση σε βάθος και να έρθουν στην επιφάνεια όλα τα στοιχεία. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση, πάρα πολύ σοβαρή γιατί ανάγεται και σε αυτό στο οποίο πόνεσε ο πολίτης δηλαδή στο πώς οδηγηθήκαμε ως χώρα στην χρεοκοπία. Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό που καλά θα ήταν το πολιτικό σύστημα να βοηθήσει από όλες τις πλευρές να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικές ευθύνες και τα όρια αυτού του σκανδάλου.


Ερωτηθείς που πιστεύει ότι πρέπει να στραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Δεν υπάρχει ούτε «κίνδυνος μόλυνσης» ούτε με πρόσχημα τον κίνδυνο μόλυνσης να λέμε «α τι ωραία να μολυνθούμε», αυτά είναι ατάκες της πολιτικής που δεν έχουν καμία ουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος αν θέλει να ξαναδιαδραματίσει ρόλο εναλλακτικής κυβερνητικής δύναμης, να αλλάξει. Να αλλάξει ως προς την κοινωνική γείωση, ως προς τη μαζικότητα, ως προς την επαφή με τα θέματα και την προετοιμασία του προγράμματος και των προσώπων πλέον μετά από μια πενταετή περίπου θητεία που υπάρχει μεγάλη εμπειρία.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • Χωρίς κατηγορία