Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου εκλογές στο τμήμα Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε

Από τις 8 π.μ. ως τις 7 μ.μ. της Κυριακής 3ης Νοεμβρίου 2019, οι σχεδόν 150.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας καλούνται να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, στην Αθήνα και στην Περιφέρεια.

Η ψηφοφορία θα γίνει σε 170 εκλογικά τμήματα, σε 59 πόλεις της χώρας, στην κατανομή των οποίων κριτήριο ήταν το πλήθος των ψηφοφόρων κάθε περιοχής, αλλά και η διευκόλυνση προσέλευσης σ’ αυτά των διπλωματούχων μηχανικών της κάθε ευρύτερης περιφέρειας.
Στην Κέρκυρα, το εκλογικό Τμήμα θα λειτουργήσει στα Γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος, Λεωφ. Αλεξάνδρας 13, 4ος όροφος.
Όλα τα τακτικά Μέλη του ΤΕΕ ψηφίζουν για την εκλογή αιρετών Μελών :
α) Της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (155 Μέλη).
β) Των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων (65 Μέλη, 5 για καθεμιά από τις παρακάτω 13 Ειδικότητες: Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Αγρονόμων Τοπογράφων, Χημικών, Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών, Ναυπηγών, Ηλεκτρονικών, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Ανάπτυξης, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης ).

γ) Του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου (4 Μέλη).
Τα μέλη του ΤΕΕ Π. Τμήματος Κέρκυρας ψηφίζουν, εκτός από την εκλογή των παραπάνω οργάνων και για την εκλογή:
των 25 μελών της Αντιπροσωπείας του Π. Τμήματος.
των 5 μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Π. Τμήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του ΤΕΕ, η αδικαιολόγητη παράλειψη της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Στην Κέρκυρα, την ψήφο των 550 περίπου διπλωματούχων μηχανικών, μελών του Περιφερειακού Τμήματος, θα διεκδικήσουν πέντε συνδυασμοί υποψηφίων:

• Οι Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί (ΔΗ.ΚΕ.Μ.), με εκπρόσωπο τον κ. Θανάση Μακρή, Πολιτικό Μηχανικό.
• Η Δυν.Α.Μη./Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί, με εκπρόσωπο τον κ. Παναγιώτη – Μάριο Μπολοβίνο, Πολιτικό Μηχανικό.
• Η ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ με εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Βούλγαρη, Πολιτικό Μηχανικό.
• Η Πανεπιστημονική, με εκπρόσωπο την κα Έλενη Μαρκάτη, Πολιτικό Μηχανικό,
• Η Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας (Π.Ε.Μ.Κ), με εκπρόσωπο τον κ. Γιάννη Μεταλληνό, Πολιτικό Μηχανικό.

Στοιχεία για τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους στην Κέρκυρα, έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του τοπικού Τμήματος, στη διεύθυνση. www.teekerk.gr

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα, τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τους σταυρούς που μπορούν να μπουν σε κάθε ψηφοδέλτιο, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ
//web.tee.gr/wp-content/uploads/tee-odigies-psifoforias-ekloges-2019.pdf

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και πάλι με τη χρήση μεθόδων και μέσων της Πληροφορικής, με σκοπό να εξασφαλιστεί ταχύτητα και εγκυρότητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ