Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη για την μετεγκατάσταση του Ειδικού γυμνασίου – λυκείου.

Ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 1750/6-11-2019 Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως φέρνει στην Βουλή «τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που βιώνουν οι μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Κορακιάνας».
Ειδικότερα, στην Ερώτησή του ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Η Ειδική Εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας, στα πλαίσια της αρχής της εξίσωσης των ευκαιριών, της δικαιωματικής προσέγγισης χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με συνθήκες ανθρώπινες, σεβασμού και αξιοπρέπειας. Η κατάσταση που επικρατεί στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κορακιάνας δεν τιμά κανέναν, καθώς ένα αφιλόξενο, παντελώς ακατάλληλο αλλά και επικίνδυνο κτήριο φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, την Ελληνική Νομοθεσία (ΓΟΚ/Ν 4067/2012-Ν. 4488/2017) αλλά και την Διεθνή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τον Ν. 4074/2012)».
Ακόμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπιάγκης: «Παρά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας για τη μετεστέγαση του σχολείου, κατόπιν γνωμοδότης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αλλά και τη προκήρυξη διαγωνισμού για την εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου (διαδικασία που απέβηκε άγονη δις) το πρόβλημα δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει και να οξύνεται καθημερινά, καθώς ήδη ένας αριθμός μαθητών (5 σε σύνολο 52 παιδιών) έχει σταματήσει να έρχεται στο εν λόγω σχολείο λόγω της μη προσβασιμότητας του κτιρίου. Επιπροσθέτως, πέραν της μη προσπελασιμότητας, το εν λόγω κτίριο μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως «ακατάλληλο» λόγω της κάκιστης κτιριακής υποδομής του και των άθλιων συνθηκών που το περιβάλλουν: πλήρη εγκατάλειψη, υψηλά επίπεδα υγρασίας. Γίνεται, λοιπόν, άμεσα αντιληπτό ότι η όποια ανακαίνιση, συντήρηση ή αναβάθμιση χώρου και να πραγματοποιηθεί, δεν θα μπορέσει εν τέλει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός Ειδικού Σχολείου, που απαιτούνται ιδιαίτερα εκσυγχρονισμένες και αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές, εξοπλισμός και το κυριότερο απ’ όλα προσβασιμότητα και ασφάλεια».
Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη είναι απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά και γεννά αυτόματα κοινωνικούς αποκλεισμούς, ενώ παράλληλα η κατάσταση αυτή αντίκειται στο

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ