Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πουλήθηκε σε “ελληνικά χέρια” το Club Mediterranee στη Δασιά.

Αλλάζει «χέρια» το πρώην Club Mediterranee στη Δασιά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την ειδυλλιακή έκταση θα αποκτήσουν Έλληνες επενδυτές με εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ η εξαγορά θα υλοποιηθεί με κεφάλαια αμερικάνικου fund. Το ηχηρό deal αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Όσον αφορά στα αναπτυξιακά σχέδια των επενδυτών, πληροφορίες, αναφέρουν, ότι θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους brand name στην νέα πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα, ενώ πρόθεση αποτελεί επίσης, η ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος, που θα εξασφαλίσει έτσι, την λειτουργία της σύνθετης τουριστικής μονάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πρόκειται για μία έκταση 270 στρεμμάτων στην περιοχή της Δασιάς, που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Andrei Skoch, ωστόσο εδώ και χρόνια η έκταση παρέμενε αναξιοποίητη. Η «αγάπη», όμως, του Ρώσου μεγιστάνα για το νησί των Φαιάκων είναι τέτοια, που συζητά με τους νέους επενδυτές, για να συμμετάσχει με ένα μικρό ποσοστό στην εταιρεία, που θα υλοποιήσει το τουριστικό project και θα δώσει «ζωή» στο ιστορικό μέρος.

Η ιστορία του Club Med
Το Club Med, αποτελεί ένα concept που καθιέρωσε στη διεθνή τουριστική αγορά μία γαλλική εταιρεία, ξεκινώντας δραστηριότητα το 1950 από τη Μαγιόρκα. Με κριτήριο επιλογής, τα εξωτικά μέρη της Μεσογείου, η Club Med, επέλεξε την παραλία της Δασιάς, χαρακτηρίζοντας το μέρος, ως ένα μικρό «παράδεισο».

Μάλιστα, για την Κέρκυρα, αποτέλεσε σταθμός στην ιστορία της, καθώς αποτέλεσε την πρώτη διεθνή τουριστική μονάδα που κατασκευάστηκε στο νησί. Με τις λιτές ψάθινες καλύβες του μέσα στο πράσινο, με δύο κρεβάτια και μία λάμπα, το club, παρείχε στους επισκέπτες ένα γεμάτο πακέτο με αθλητικές δραστηριότητες, σκι, γήπεδα μπάσκετ, μποξ, κρουαζιέρες, θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, shows, κουζίνα με μοναδικές γεύσεις για εκείνη την εποχή και άλλες πρωτοποριακές δραστηριότητες.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ