Συναντήσεις Εργασίας του Στ. Γκίκα με τους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Share:

Συναντήσεις εργασίας με τους Αρχηγούς του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχε την Τετάρτη στην Αθήνα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής έθεσε τα  προβλήματα και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην Κέρκυρα οι δύο αυτές σημαντικές Υπηρεσίες, ενώ παρέδωσε σχετικά υπομνήματα.

Σε ότι αφορά στο Λιμενικό Σώμα, ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν: οι «άγονες» γραμμές Διαποντίων Νήσων και Ιονίων Νήσων και η ανάγκη για αναβάθμιση των πλοίων που τις εξυπηρετούν, η βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο νησί, ζητήματα προσωπικού και μέσων, κ.α.

 Σε ότι αφορά στην ΕΛ.ΑΣ, ο Βουλευτής έθεσε μετ’ επιτάσεως  το ζήτημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στην ΠΕ Κέρκυρας και την αδήριτη ανάγκη να «ανοίξουν» νέες θέσεις τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση, όσο και στο Αεροδρόμιο – κάτι που δυστυχώς δεν έγινε φέτος – , την αναγκαιότητα δημιουργίας – ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών στην Κέρκυρα, την ρύθμιση της εκκρεμότητας με το Επίδομα Παραμεθορίου, εξοπλιστικά θέματα κ.α.  

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, ο κ. Γκίκας εξέφρασε τον προβληματισμό του, λέγοντας ότι επειδή η Κέρκυρα είναι πύλη Εισόδου – Εξόδου προς και από την Χώρα, η ενδεχόμενη εγκατάσταση μεταναστών στα Ιόνια Νησιά και δη στην Κέρκυρα – που απέχει λιγότερο από 50 μίλια από την Ιταλία -, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει.

Previous Article

Αναστέλλεται η λειτουργία 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ μεταξύ αυτών τα Εθνομουσικολογίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Next Article

ΛΑ.ΣΥ: “Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων”

Σχετικά Άρθρα