Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

“Όλοι μαζί για την Κέρκυρα”: Η 4η αποστολή ειδών ένδυσης για ανακύκλωση

Οι συμπολίτες μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την διαχείριση των απορριμμάτων , βασισμένη στις αρχές της Διαλογής στην Πηγή και στην Κυκλική Οικονομία, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι δεν μένουν στην κατάθεση προτάσεων και μοντέλων διαχείρισης, αλλά έχουν περάσει στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Άλλο ένα ρεύμα ανακυκλώσιμων και μάλιστα δύσκολο έχει εδραιωθεί στα ήδη υπάρχοντα ρεύματα της Διαλογής στην Πηγή.
Την Τετάρτη 06.11.2019 έφυγε η 4η αποστολή ειδών ένδυσης και υπόδησης προς το εργοστάσιο ανακύκλωσης Recycom στην Αθήνα. Πέντε τόνοι ειδών ένδυσης έρχονται να προστεθούν στις ήδη 10 τόνους που δεν ακολούθησαν τον δρόμο για το Τεμπλόνι αλλά έφυγαν προς αξιοποίηση.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει οικονομική ανταπόδοση από την συλλογή ρούχων, παρά μόνον η παροχή ορισμένων δωροεπιταγών για αγορά ειδών από SUPER MARKET, την διάθεση των οποίων θα αναλάβουν οι οργανωμένες δομές που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα. Αυτό το δεδομένο αποδεικνύει ότι το μοναδικό κίνητρο των συμπολιτών μας είναι η ευαισθησία και ο σεβασμός τους στο περιβάλλον και τον τόπο μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το πρακτορείο μεταφορών του Πέτρου Αγάθου για την φύλαξη και φόρτωση των 26 παλετών ρούχων, καθώς και τον μεταφορέα Αγησίλαο Κουρή (Λίλο) για την πολύτιμη βοήθεια του.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου –Λιβάδι Ρόπα «Παναγία Σπαρμιώτισσα» και ειδικότερα το μέλος του Βασίλη Μερκούρη για την συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια του στην περισυλλογή των ρούχων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ