Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιναυάρχου Ελευθέριου Χανδρινού

Ο πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ αναφέρεται στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κυβερνήτη του οχηματαγωγού “ΛΕΣΒΟΣ” Λευτέρη Χανδρινού:

“Το Σάββατο 09.11.2019 και ώρα 11 π.μ,γίνονται παρουσία του Α/ΓΕΝ,, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κυβερνήτη του αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ Λευτέρη Χανδρινού , που υπήρξε ηρωική μορφή για τη διάσωση της ΠΑΦΟΥ από τον Αττίλα τον Ιούλιο του 1974.
Η προτομή τοποθετείται σε κεντρικό σημείο της Πόλης μας. Ο Λευτέρης Χανδρινός,Πλωτάρχης τότε, είχε καταλυτική συμμετοχή στη προστασία της Πάφου το 1974.
Ο Ελ.Χανδρινός ήταν Κερκυραίος.Ηταν ευφυής και είχε στρατηγική σκέψη,που τον οδήγησαν σε ηρωικές ενέργειες
Δεν γνώριζα τα γεγονότα .Εξάλλου η ένοχη σιωπή επιμελώς μας τα απέκρυψε .
Το Σεπτέμβρη του 2009 διαβάζοντας ένα δημοσίευμα του καθηγητή Κώστα Καραμούτσου σε τοπική εφημερίδα ,με κατέπληξε και με συγκίνησε ο ηρωισμός του κυβερνήτη και του πληρώματος του Α/Γ.Αφού ζήτησα περισσότερες πληροφορίες από τον Καραμούτσο, επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο της Πάφου,ο οποίος μου επιβεβαίωσε τα ιστορικά γεγονότα.Ζήτησα τότε από το Δήμαρχο της Πάφου , στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δικτύου των αδελφοποιένων πόλεων με τη Πάφο (στο οποίο συμμετέχει η πόλη της Κέρκυρας ), να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προς τιμή του Ελ.Χανδρινού και του πληρώματος, γεγονός που έγινε αποδεκτό το αίτημά μου. Κάναμε ειδική τελετή στις 7.9.2009 παρουσία των Αρχών της Κύπρου, των Αυτοδιοικητικών Αρχών Ελλάδας και Κύπρου, εκπροσώπων ευρωπαικών Πόλεων κ.λ.π προς τιμή του ηρωικού κυβερνήτη Ελευθ.Χανδρινού και των ηρώων του αρματαγωγού. Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που ήμουνα ο κεντρικός ομιλητής.
Ακολούθως εισηγήθηκα στο δημ.συμβ.Κερκυραίων να ονοματοδοτηθεί κεντρική οδός της Πόλης μας με το όνομά του , που έγινε ομόφωνα δεκτή με την αριθ.32-354/ 6.10.2010 απόφαση του Δημ.Συμβουλίου Κερκυραίων..Η οδός που φέρει το όνομά του είναι αυτή, που συνδέει τη παραλιακή Λεωφόρο Ε.Βενιζέλου με την οδό Ι.Θεοτόκη (Ι.Κ.Α ) . Με παρηγορεί το γεγονός , που η πόλη μας δεν ξέχασε τον ήρωα ποτέ.
Έγιναν πολλές προσπάθειες από τους Απόστρατους Αξιωματικούς Ναυτικού της Κέρκυρας για τη φιλοτέχνηση και τοποθέτηση της προτομής του.Τους αξίζουν πολλά μπράβο.Ευτυχώς, έστω και τώρα, δείχνουμε ότι δεν ξεχνάμε ούτε τη προδοσία, ούτε εκείνους που τίμησαν με τη θυσία τους τον όρκο τους”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ