Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας για την σύλληψη νοσηλευτή στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Με αφορμή το σχετικό επεισόδιο αστυνομικών και νοσηλευτή στο Γ.Ν. Κέρκυρας και ύστερα από την καταγγελτική ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου καταλογίζει στην ΠΟΕΔΗΝ ότι «επιχειρεί να πολιτικοποιήσει το περιστατικό, να ενισχύσει ένα κλίμα έντασης και να στοχοποιήσει τους αστυνομικούς».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας

«Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνοδεύουν ασθενείς στα Ψυχιατρικά Καταστήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Κατά κοινή ομολογία ποτέ δεν έχει υπάρξει πρόβλημα σε αυτή τη διαδικασία στην Κέρκυρα. Χθες, στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνοδείας συνέβη ένα περιστατικό στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, κατά το οποίο δημιουργήθηκε κλίμα έντασης ανάμεσα σε αστυνομικούς του Τμήματος Αχιλλείων Κέρκυρας και νοσηλευτή της κλινικής.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ενώ οι αστυνομικοί ενεργούσαν (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας) μεταφορά για ακούσια νοσηλεία ατόμου στην ψυχιατρική κλινική, κατά την διαδικασία παράδοσης, ήρθαν σε επαφή με νοσηλευτή της κλινικής και βρέθηκαν έναντι μιας εριστικής – επιθετικής συμπεριφοράς που συνιστούσε παρακώληση των καθηκόντων τους.

Ενώ αυτό το ζήτημα αρχικά επιλύθηκε με αμοιβαίες εξηγήσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον νοσηλευτή και ανάμεσα στις προϊστάμενες αρχές τους και με την προτροπή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κέρκυρας, σήμερα η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., με περισσή σπουδή, εξέδωσε ανακοίνωση επιχειρώντας να πολιτικοποιήσει το περιστατικό, να ενισχύσει ένα κλίμα έντασης και να στοχοποιήσει τους αστυνομικούς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ