Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην W.T.M 2019

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με επιτυχία η κοινή προσπάθεια Επιμελητηρίου και Δήμου Κέρκυρας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLDTRAVELMARKET, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο 4-6/11/2019 και συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, φιλοξενώντας πάνω από 180 χώρεςκαι 5.000 εκθέτες.

Αναμφισβήτητα, η Βρετανική αγορά είναι η κυρία δεξαμενή τουριστών για την Κέρκυρα. Ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα για τους θεσμικούς αλλά και επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού.

Με πρόσφατη την εμπειρία της αιφνίδιας πτώχευσης της Thomas Cook και την ανατροπή των δεδομένων που επέφερε αυτή, οι προσπάθειες όλων εντατικοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση της αύξησης του μεριδίου από τη συγκεκριμένη αγορά.

Το καλαίσθητο περίπτερο της Κέρκυρας, εκτάσεως 24 τμ, βρισκόταν σε προνομιακή θέση και αποτύπωνε τη δυναμική της Κέρκυρας, τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, κάνοντας αισθητή την παρουσία μας ως τουριστικού προορισμού αξιώσεων. Η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη, ενώ το περίπτερο απέσπασε θετικότατα σχόλια από τους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα της τοπικής μας παραγωγής.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε στην Διεθνή Έκθεση ο Α’ Αντιπρόεδρος κ.Νικόλαος Χειρδάρης, ο οποίος παραχώρησε συνεντεύξεις τόσο σε διεθνή, όσο και σε ελληνικά Μ.Μ.Ε. Σε αγαστή συνεργασία με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων κα Μερόπη Υδραίου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ.Παναγιώτη Βαρούχαπραγματοποίησαν πλήθος επαφών με τουριστικούς παράγοντες αλλά και θεσμικούς φορείς του εξωτερικού και του εσωτερικού. Αφουγκράστηκαν τα προβλήματα και δέχθηκαν αιτήματα των επαγγελματιών του τουρισμού που αποσκοπούν στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας, ενώ δεσμεύτηκαν για την συνέχιση της συνεργασίας των δύο Φορέων προς όφελος του νησιού.

Στην WTM2019 παρέστησαν, ενίσχυσαν και τίμησαν με την παρουσία τους την κοινή προσπάθεια Δήμου-Επιμελητηρίου η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Πρόεδρος του AOCTA , μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κ.Βασίλης Καλούδης,

Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, o Λέκτορας στον Τομέα Τουρισμού κ.Σωτήρης Βαρελάς, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Χαράλαμπος Βούλγαρης, Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος κα Αγγελική Σκολαρίκη , τα μέλη του ΔΣ κκ Σπαής Σπύρος και Μέξας Στέφανος, εκπρόσωποι της Ένωσης Εστιατόρων Κέρκυρας καθώς και τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Τα μηνύματα που αφορούν την τάση των κρατήσεων για την ερχόμενη τουριστική περίοδο είναι ικανοποιητικά, χωρίς αυτό να αποτελεί παράγοντα εφησυχασμού αλλά μήνυμα αισιοδοξίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ