Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η κα Μερόπη Τζούφη, σε συνέντευξή της στον Παραπολιτικά, αναφέρθηκε στην επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

12 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, κα Μερόπη Τζούφη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφερόμενη στην επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Μ.ΤΖΟΥΦΗ: Το πρώτο το οποίο πρέπει να πούμε είναι ότι ουσιαστικά τις παραμονές του Πολυτεχνείου διαμορφώνεται ένα σκηνικό εκρηκτικό που αφορά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Θεωρώ οτι η απόφαση της Συγκλήτου για lock out, μάλιστα στη συγκεκριμενη χρονική στιγμή όπου οι φοιτητές ήθελαν με ανοιχτές διαδικασίες, με τις συνελεύσεις τους να συζητήσουν και για τη γιορτή του Πολυτεχνείου αλλά και για την επόμενη ημέρα στα πανεπιστήμια-διοτι ο χρόνος είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος, έχουν γίνει πάρα πολλές εξαγγελίες για τα πανεπιστήμια που το κύριο τους πρόσημο είναι η μείωση των παιδιών που θα έχουν τη δυνατότητα προσβασιμότητας στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Άρα σε αυτό το σκηνικό η φοιτητική κοινότητα κι όχι μόνο, η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολο της θα πρέπει να πάρει μια κριτική στάση τι πανεπιστήμιο θελουμε για αύριο. Η επέμβαση αυτή της αστυνομίας με τα χημικά, με τους τραυματισμούς των φοιτητών

προφανώς οφείλει και πρέπει να καταδικαστεί. Έχουμε δυστυχώς ένα πλαίσιο καινούριας αστυνομοκρατίας το οποίο δεν μπορεί να βοηθήσει και να επανέλθει η ηρεμία στα πανεπιστήμια και να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις για την επόμενη μέρα διότι οι κακουργηματικές πράξεις όπως ξέρετε και με το προηγούμενο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο οφείλουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. …Για τις κακουργηματικές πράξεις ήδη υπήρχε πλαίσιο. Εάν θεωρούμε οτι η κατάργηση του ασύλου σημαίνει εισόδους της Αστυνομίας, χημικά και χτύπημα φοιτητών προφανώς εμείς είμαστε απολύτως απέναντι!

Για την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει την ΑΣΟΕΕ

Μ.ΤΖΟΥΦΗ: Οι αποφάσεις των Συγκλήτων κρίνονται όπως ξέρετε και βεβαίως μέσα στη Σύγκλητο μετέχουν και φοιτητές. Οι φοιτητές σε αυτή τη διαδικασία δεν κληθήκαν να συμμετάσχουν. Ήταν μια κλειστή απόφαση η οποία δεν ξερω πως πάρθηκε. …Νομίζω οτι κρίνει και η κοινωνία και όλος ο κόσμος αν αυτό βοήθησε στο να έχουμε μια καλύτερη επόμενη μέρα στα πανεπιστήμια. Ο τρόπος δεν είναι με το να κλείνουμε τις σχολές. Πρέπει να γίνεται με ανοιχτό διάλογο και με ανοιχτά πανεπιστήμια, κι οχι με αυταρχισμό και με τέτοιου τύπου ενέργειες. Δεν βοηθάει και για την επόμενη μέρα των πανεπιστημίων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ