Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Καλούδη, και τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους ιατρούς, αλλά και να τους ενημερώσει για την πολιτική της Κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας.
Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση ετέθη από την πλευρά του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας το θέμα του clawback που αφορά στην δαπάνη που καλούνται να καταβάλλουν τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί στον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για πρακτική που εισήχθη ως μνημονιακή υποχρέωση της Χώρας, και προβληματίζει έντονα τον ιατρικό κόσμο.
Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας αναφέρθηκαν επιπλέον στο ζήτημα των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες έχουν λήξει. Συνεπώς, οι ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για την πρωτοβάθμια περίθαλψή τους, ιδιώτες ιατρούς των περισσότερων ειδικοτήτων. Παράλληλα, οι ιατροί καυτηρίασαν το γεγονός, πως μέσω των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ λαμβάνουν κάτω του ενός Ευρώ ανά ασθενή που εξετάζουν.
Ειδική μνεία έγινε και στα ζητήματα που αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και στην εύρυθμη λειτουργία του. Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως την ίδια ημέρα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας και με την Διοίκηση, το Δ.Σ. και εκπροσώπους εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπου συζητήθηκαν πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου.
Επιπλέον, ετέθη το θέμα του ΕΚΑΒ και η ανάγκη δημιουργίας επιπρόσθετου σταθμού ΕΚΑΒ στον Νότο. Πρόκειται για θέμα το οποίο ο κ. Γκίκας επεσήμανε προ μηνός κατά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου. Ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί για την εξέταση της δυνατότητας πιο άμεσης λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας με επικουρικό προσωπικό.

Τέλος, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας ενημέρωσε τον Βουλευτή πως τον Απρίλιο θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο με θέμα «Τουρισμός και Υγεία – Προορισμός Κέρκυρα», στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.
Μετά την εκτενή ενημέρωση, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Πραγματοποιήσαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ εις βάθος για τα θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα του Νομού μας.
Από την πλευρά μου, ενημέρωσα το Δ.Σ. για τις συναντήσεις που έχω πραγματοποιήσει και τις παρεμβάσεις μου προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου.
Επίσης, διαβεβαίωσα πως θα είμαι αρωγός των θεμάτων που τους απασχολούν, προκειμένου να βρεθούν υλοποιήσιμες και αποτελεσματικές λύσεις.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του τομέα της Υγείας στην Χώρα μας, πράγμα που αποδεικνύεται από τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουμε πάρει. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ιατροί αποτελούν μαζί με το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό τον βασικό πυρήνα του συστήματος υγείας και για αυτό θεωρούμε υποχρέωσή μας να συζητούμε μαζί τους και να τους συμβουλευόμαστε.
Σε αυτό το πλαίσιο είχα νωρίτερα σήμερα μία εξίσου παραγωγική συνάντηση, με τον Διοικητή, μέλη του Δ.Σ. και εκπροσώπους εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου συζητήσαμε τα εκκρεμή ζητήματα του Νοσοκομείου μας για τα οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες. »

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ