Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνεδρίασε η Πρωτοβουλία για το Βίδο

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας για την Προστασία και την Ανάδειξη του Βίδο με εκπροσώπους συλλόγων αλλά και δημοτών.
Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τον υπό σύσταση σύλλογο και τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της Πρωτοβουλίας ενώ κατατέθηκαν μαρτυρίες σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε τόσο το δημοτικό καΐκι όσο και το εστιατόριο-κυλικείο, που κατά γενική ομολογία δεν εξυπηρέτησε το ευρύ κοινό
Γίνεται ακόμα μεγαλύτερη η ανησυχία ότι το Βίδο χάνει το χαρακτήρα του και μετατρέπεται σε πεδίο εντατικής εμπορικής εκμετάλλευσης, εκτοπίζοντας τόσο τις παιδικές κατασκηνώσεις όσο και τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Το μεν εστιατόριο ως επέκταση ενός μεγάλου ξενοδοχείου και το δημοτικό καΐκι ως μέσο αποτροπής των Κερκυραίων να επισκεφθούν το νησί και να «ενοχλούν» την ιδιωτικότητα της χρήσης του νησιού.
Διαπιστώνεται ωστόσο και η ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα για ενεργητική υπεράσπιση των κεκτημένων και διατήρηση του χαρακτήρα του νησιού.
Η Πρωτοβουλία προχωρά στη σύσταση του συλλόγου για την Ανάδειξη και την Προστασία του Βίδο με τις παρακάτω βασικές αρχές:

• Το Βίδο αποτελεί χώρο ιστορικής Μνήμης της μακραίωνης Κερκυραϊκής ιστορίας που πρέπει να αναδειχτεί και να προστατευτεί
• Το Βίδο αποτελεί τη φυσική πράσινη προέκταση της πόλης και είναι ο χώρος που ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορεί απρόσκοπτα να επισκέπτεται και απολαμβάνει
• Το Βίδο είναι ο ιδανικός χώρος των παιδικών, προσκοπικών, οδηγικών, και διεθνών κατασκηνώσεων και θα πρέπει να σταδιακά να γίνει ο χώρος υποδοχής και φιλοξενίας σειράς άλλων δραστηριοτήτων χωρίς εμπορικό χαρακτήρα.
• Η οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στο Βίδο, εστιατόριο-αναψυκτήριο-καραβάκι, οφείλει να εναρμονίζεται στα χαρακτηριστικά του νησιού και να προσφέρει υπηρεσίες ανοιχτές σε ΟΛΟΥΣ τους επισκέπτες.

Μέχρι της συστάσεως, οι δράσεις και παρεμβάσεις συντονίζονται από προσωρινή επιτροπή που αποτελείται από: Γιάννη Κούρκουλο, Στέφανο Πουλημένο, Γεώργιο Σκλαβούνο, Παύλο Μεταλληνό, Γιώργο Δούκα, Γιώργο Ραιδεστινό και Τατιάνα Σπίγγου

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ