Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Η Κέρκυρα δεν πρόκειται να φιλοξενήσει Δομές τύπου “Hot Spot”, Κέντρων Φιλοξενίας ή Κλειστών Κέντρων»

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Ειδικό Γραμματέα Υποδοχής, Εμμανουήλ Λογοθέτη, είχε σήμερα στην Αθήνα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δύσκολο ζήτημα της διαχείρισης του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού. Από την πλευρά του ο κ. Γκίκας ανέπτυξε τις θέσεις του που συντείνουν στην αποφυγή εγκατάστασης μεταναστών στην Κέρκυρα για συγκεκριμένους πρακτικούς λόγους.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον Γενικό και τον Ειδικό Γραμματέα για την παραγωγική αυτή συζήτηση που είχαμε. Τονίζω ότι η Κυβέρνησή μας παρέλαβε μια χαοτική κατάσταση και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να οργανωθούν σωστά οι Υπηρεσίες Μετανάστευσης, Υποδοχής και Ασύλου…

Είχα την ευκαιρία να εκφράσω στους Γραμματείς τους προβληματισμούς μου, γιατί θεωρώ ότι η όποια ενδεχόμενη εγκατάσταση αριθμού μεταναστών στην Κέρκυρα, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει.

Από την ενημέρωση που είχα είναι σαφές, ότι η Κέρκυρα δεν πρόκειται να φιλοξενήσει δομές τύπου «Hot Spot», Κέντρων Φιλοξενίας ή κλειστών Προαναχωρησιακών Κέντρων.

Προς επίρρωσιν τούτου, τόνισα ότι η Κέρκυρα είναι πύλη Εισόδου – Εξόδου προς και από την Χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες να μετακινούνται με τα κρουαζιερόπλοια, αλλά και με τα πλοία της γραμμής. Χιλιάδες κότερα, μεγαλύτερα ή μικρότερα, έρχονται για διακοπές στο νησί τους τέσσερις «τουριστικούς» μήνες. Αν δε υπολογίσει κανείς ότι η απόσταση Κέρκυρας – Ιταλίας είναι κάτω από 50 ν. μίλια, εύκολα συνάγει ότι η έλευση μεταναστών θα «ανοίξει την όρεξη» σε νέα κυκλώματα διακινητών προς την Ιταλία που θα προσπαθήσουν με διάφορους τρόπους να εκμεταλλευτούν την αδυναμία αυτών των ανθρώπων.

Επιπρόσθετα ανέφερα ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν – εκτός από τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες – 15.000 πολίτες που προέρχονται από την γειτονική Αλβανία, πολλές χιλιάδες εκ των οποίων δεν έχουν ούτε άδεια παραμονής.
Βεβαίως, διαχωρίζω το ζήτημα των προσφύγων. Αν υπάρξει ανάγκη, κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μερικές οικογένειες προσφύγων με παιδιά, που θα φιλοξενηθούν σε κάποια σπίτια ή ξενοδοχεία τον Χειμώνα…

Ευχαριστώ και πάλι τους Γραμματείς για την ενημέρωση και φυσικά θα διατηρήσουμε τον δίαυλο επικοινωνίας μας ανοικτό».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ