Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Όλγα Γεροβασίλη: ”Πολύ σημαντική κίνηση του Μητροπολίτη Ηλείας να διαθέσει ένα κλειστό μοναστήρι σε προσφυγές από τη Συρία”

14 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κα Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας να διαθέσει ένα κλειστό μοναστήρι σε προσφυγές από τη Συρία

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είναι μια πολύ σημαντική κίνηση του Μητροπολίτη. Η Εκκλησία σε όλα τα χρόνια του προσφυγικού προβλήματος έβαλε πλάτη και στήριξε και βοήθησε, βεβαίως βλέπουμε ότι υπάρχουν Μητροπολίτες οι οποίοι μαζί με ακραίες φωνές μισαλλοδοξίας συντάσσονται και υποκινούν την κοινωνία ενάντια στην υποδοχή των προσφύγων και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Ωστόσο η γνώση που έχω από τη διαχείριση των προηγούμενων ετών είναι πραγματικά ότι η Εκκλησία έχει βάλει πλάτη. Η στάση της Εκκλησίας και των Μητροπολιτών μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του θέματος με όρους ανθρωπισμού, με όρους αλληλεγγύης όπως επιτάσσουν οι αρχές μια ευρωπαϊκής χώρας.

Αναφερόμενη στα τεκταινόμενα στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζεται με ομάδες και βεβαίως δεν έχει ταυτιστεί ουδέποτε με μπαχαλάκηδες. Έχουμε αντιμετωπίσει και έχουμε σταθεί απέναντι και αποδεδειγμένα και έχουμε 4,5 χρόνια πίσω μας κυβερνητικής θητείας και μπορούμε να κριθούμε για αυτό επί γεγονότων και όχι επί του φαντασιακού της ΝΔ και στο αφήγημα το οποίο θέλει να χτίσει όμως εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να στηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των φοιτητών και το δικαίωμά τους να έχουν φοιτητικό κίνημα και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ρωγμές στη δημοκρατία.

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχουμε μέρες περίεργες και επικίνδυνες. Έχουμε από την πλευρά της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ μια στάση η οποία έρχεται να υπονομεύσει αρχές της δημοκρατίας και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαμαρτυρία. Σήμερα ο κ.Μητσοτάκης θέλει να επιβάλλει καινούργιες αρχές. Δεν θα τα καταφέρει να βρει αντιμέτωπους πολλούς μεταξύ των οποίων και εμάς.

Αναφορικά με τα ευρήματα στην ΑΣΟΕΕ

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Να αντιμετωπιστεί αναλογικά η παράβαση που βρέθηκε. Υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας. Όπου η Αστυνομία και επί των ημερών μας έπαιρνε εγγράφως από την πλευρά των πρυτανικών αρχών για παραβατικές συμπεριφορές εντός του χώρου έπραττε τα ανάλογα.

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Αυτή την ιστορία που κάνει η ΝΔ σήμερα η οποία προσπαθεί συλλήβδην να μιλήσει για τους φοιτητές ότι είναι μπαχαλάκηδες …θέλει να βάλει απέναντί της την νεολαία, ας τη βάλει. Η νεολαία έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει αι το δικαίωμα στην παιδεία, και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στο να διεκδικεί ο πανεπιστημιακός χώρος να είναι δικός της. Οι σοβαρές κυβερνήσεις δεν στέκονται με αυτό τον τρόπο απέναντι στη φοιτητιώσα νεολαία.

Αναφερόμενη στην εξαίρεση Τζανακόπουλου –Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το θέμα με τον κ.Τζανακόπουλο και Πολάκη επιμένουμε ότι είναι μια παράνομη απόφαση που καταστρατηγεί και το σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Η εξαίρεση των δύο έγινε με στόχο γιατί ήθελαν να διευκολύνουν κάποιους εξεταζόμενους μάρτυρες όπως ενδεχομένως ο κ. Φρουζής σήμερα. Έγινε σκοπίμως αυτή η παράνομη εξαίρεση, δεν το έχουμε αναγνωρίσει ως νόμιμη πράξη αλλά είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μην εξεταστεί ο κ.Φρουζής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ