Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το Πανεπιστημιακό Άσυλο και τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη στο χώρο της ΑΣΟΕΕ από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φοιτητές που διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Συγκλήτου σχετικά με το lock – out του ιδρύματος μέχρι τη 17 Νοέμβρη, δέχτηκαν την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την προσαγωγή φοιτητών, τρόπο που θυμίαζει άλλες εποχές.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό. Συμβαίνει την ώρα που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από αγωνιστικές διεργασίες και κινητοποιήσεις προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση που δέχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, και νομοθετεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία του και μέσα στο χώρο των Πανεπιστημίων.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και το δόγμα νόμος και τάξη για όποιον διεκδικεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Απαντάμε με τη μαζικοποίηση των αγωνιστικών διαδικασιών, με δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Απαιτούμε:

Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την ΑΣΟΕΕ.

Να απελευθερωθούν οι φοιτητές που έχουν συλληφθεί.

Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία από τους συλληφθέντες

Καμία παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή των φοιτητικών αγώνων.

Να ανοίξει η ΑΣΟΕΕ.

Σήμερα, 46 χρόνια μετά το «Πολυτεχνείο», η πλειοψηφία του λαού βιώνει την ανεργία, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους ,μέσα από τις επιλογές των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και του κεφαλαίου.

Για να πραγματοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους όμως απαιτείται και επιδιώκουν να χτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις, να περιορίσουν τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να εφαρμόσουν ακραίες, αυταρχικές μεθόδους σε βάρος του φοιτητικού και εργατικού κινήματος.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσδένεται ακόμα περισσότερο στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, με τον πόλεμο στη Μ.Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή και την προσφυγοποίηση των λαών.

Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι ένα μαζικό, συντονισμένο, λαϊκό κίνημα, ώστε να συναντηθούν στους δρόμους των γενιών μας τα «πολυτεχνεία» και να κάνουμε την ΑΝΑΓΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ».

Φωτο: newsbomb

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ