Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η θέση της ΛΑ.ΣΥ για το Βίδο και τον ΦΟΔΣΑ

Πολύωρη συζήτηση έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 13/11 σχετικά με το Βίδο και την σύμβαση παραχώρησης του εστιατορίου σε συγκεκριμένη επιχείρηση.
Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ότι όλα τα θέματα που αφορούν το Βίδο θα πρέπει να συζητιούνται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε συμβουλευτικές, γνωμοδοτικές ή διαπαραταξιακές επιτροπές. Το ποιος θα έχει την ευθύνη από πλευράς της Δημοτικής Αρχής είναι θέμα που αφορά την ίδια και όπως αποδείχθηκε και από την συζήτηση το θέμα δεν είναι το πρόσωπο αλλά η πολιτική που θα εφαρμοστεί.
Σχετικά με τη σύμβαση, προτείναμε να καταγγελθεί η σύμβαση με την επιχείρηση και το εστιατόριο να λειτουργείται από το Δήμο, με προσιτές τιμές για όσους θα επιλέγουν να το επισκεφτούν. Η λογική μας έχει ως βάση το ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε τις δημόσιες δομές με τη λογική κόστους – κέρδους, δε συμφωνούμε με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου που υποτίθεται ότι θα φέρει την “ανάπτυξη για όλους”. Τα λαϊκά στρώματα έχουν πλέον πείρα από αυτού του είδους την ανάπτυξη.
Το Βίδο περιλαμβάνει ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία, τις δημοτικές κατασκηνώσεις που καταρρέουν, αποτελεί τόπο αναψυχής και διέξοδο για τις λαϊκές οικογένειες, τα παιδιά, τους εργαζόμενους. Χρειάζεται συνολική ανάδειξη αλλά και διασφάλιση συχνής και δωρεάν συγκοινωνίας με ευθύνη του δήμου.
Καμία άλλη παράταξη δεν ψήφισε την πρότασή μας. Αν και ακούσαμε πολλά για επαναστατικές λύσεις (!), για ιμπεριαλισμό της συγκεκριμένης επιχείρησης (!) και άλλες ψευτοαριστερές αναλύσεις η πρόταση του εισηγητή κ. Καλούδη ήταν η αναπροσαρμογή της σύμβασης και όχι η καταγγελία της. Την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο εισηγητής ήταν παλιότερα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νησιού.
Σχετικά με τις ψηφοφορίες για τον ΦΟΔΣΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε την υποψήφιά της στην μία ψηφοφορία και λευκό στην ψηφοφορία που δεν είχε υποψήφιο. Όσοι, εκ του πονηρού, λένε ότι με τη στάση μας στηρίξαμε τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο ας ξαναφρεσκάρουν την αριθμητική τους. Βέβαια η πραγματικότητα είναι ότι από νούμερα και εκλογές είναι πολύ καλοί αλλά με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός ότι όλοι αυτοί (που μέχρι πριν λίγο μεταξύ τους βρίζονταν, ειρωνεύονταν ο ένας τον άλλο, αμφισβητούσαν ικανότητες και προσωπικότητες) τελικά ψήφισαν την πρόταση της Δημάρχου…

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ