Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το ψήφισμα της ΛΑ.ΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας για την απαράδεκτη συμπεριφορά Αστυνομικών σε βάρος νοσηλευτή


Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων καταδικάζει την απαράδεκτη, αυθαίρετη και αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών ενάντια σε νοσηλευτή του τμήματος οξέων ψυχιατρικής του νοσοκομείου.
Επειδή τους ζητήθηκε να περιμένουν ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία εξαγριώθηκαν, ζήτησαν τα στοιχεία του νοσηλευτή, τον ακινητοποίησαν ασκώντας βία και του πέρασαν χειροπέδες κατηγορώντας τον για «αντίσταση και απείθεια κατά της αρχής». Όλα αυτά μπροστά στα μάτια ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας.
Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Δεν είναι η πρώτη φορά, τόσο επί της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, που αστυνομικοί αυθαιρετούν σε βάρος υγειονομικών.
Η κρατική τρομοκρατία πάει χέρι χέρι με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας, αποτελεί την άλλη όψη της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Καταδικάζουμε την «επιχείρηση» σύλληψης του νοσηλευτή αποτελεί ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρβασης καθήκοντος.
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος φόβου και αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ