Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παρουσίασε το έργο της στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Λευκίμμης

Παρουσίαση του έργου και των δράσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αλυκών Λευκίμμης αυτή την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου. Αρκετοί συμπολίτες μας έδειξαν ενδιαφέρον και παρακολούθησαν την εκδήλωση, λαμβάνοντας μέρος στη δια δραστική συζήτηση που έγινε και αφορούσε λεπτομέρειες και πληροφορίες για την επιχειρησιακή και εκπαιδευτική παρουσία της ΕΟΔ στην Κέρκυρα.
Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η έναρξη βάσης ετοιμότητας στην περιοχή, η οποία θα αποτελέσει τη βάση της οργάνωσης των τοπικών εθελοντών ή και νέων μελών της ομάδας.
Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για τη δράση της ΕΟΔ έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από αυτή την εκδήλωση με οικονομική στήριξη την οποία η ομάδα μετέτρεψε σε εκπαιδευτικό εξοπλισμό και ευχαριστούμε θερμά πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής για την εμπιστοσύνη τους και την αρωγή τους στην προσπάθεια μας.
Πιο συγκεκριμένα αγοράστηκαν εκπαιδευτικό πρόπλασμα και εκπαιδευτικός απινιδωτής, για να μπορεί η ομάδα να εκπαιδεύει πολίτες σε Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Στο τέλος της παρουσίασης έγινε και μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά στην προμήθεια και διάθεση ενός απινιδωτή στην περιοχή από έναν επιχειρηματία, τον κ. Βλάσση Αθανάσιο, ο οποίος συμμετείχε το Μάρτιο του 2019 σε μια εκπαίδευση BLS για πολίτες την οποία έκανε η ΕΟΔ Κέρκυρας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΠΕ Αλυκών Λευκίμμης για τη φιλοξενία και τους πολίτες που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ήρθαν στο χώρο και συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Το πρώτο βήμα στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας έγινε …………
Και συνεχίζουμε δυναμικά με πιστοποιημένη εκπαίδευση BLS (ΚΑΡΠΑ & ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ) στο κτίριο του ΚΠΕ στις Αλυκές Λευκίμμης τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2019.
Σας περιμένουμε όλους !
Εκ του ΔΣ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ