Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Μήνυμα του Βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη για την Επέτειο του Πολυτεχνείου»


Οι αρχές, οι αξίες, τα ιδεώδη της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου 1973 είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη, τα σημερινά φωτεινά μας μονοπάτια, τα κορυφαία σύμβολα της Δημοκρατίας μας.
Ο αγώνας των φοιτητών για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», διαχρονικό σύμβολο αντίστασης για όλους μας. Ισονομία, ισοπολιτεία, ίσες ευκαιρίες, άρση των κοινωνικών αποκλεισμών, παιδεία για όλους, αποτελούν αξίες που σήμερα ξαναδοκιμάζονται. Διεκδικήσεις και κατακτήσεις δεκαετιών, τις οποίες σήμερα καλούμαστε να τις διαφυλάξουμε, να τις διασφαλίσουμε και να τις προασπίσουμε για τις επόμενες γενιές.
Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου δεν εγκλωβίζεται σε χρονολογικούς δείκτες και ημερολόγια, αλλά είναι πάντα επίκαιρη. Μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις που βιώνουμε ως λαός και ως Έθνος, καλούμαστε να αναστοχαστούμε και να επανεξετάσουμε τις έννοιες της «Δημοκρατίας», της «Εθνικής Ανεξαρτησίας», της «Ελευθερίας», της «Οικονομικής Αυτονομίας», της «Αλληλεγγύης», της «Ειρήνης», της «Ευημερίας». Οφείλουμε, σήμερα, να αγωνιστούμε ενάντια στα ακραία φασιστικά κινήματα που εξαπλώνονται με ραγδαίο ρυθμό στην Ευρώπη και να χαράξουμε για τη νέα γενιά το δημοκρατικό αύριο που της αξίζει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ