Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Σύλλογος φίλων Νοσοκομείου “Συμπλέω” καταδικάζει το πρόσφατο επεισόδιο με την εμπλοκή αστυνομικών στην Ψυχιατρική Κλινική


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Συμπλέω» εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον επαγγελματισμό και την ευαισθησία των εργαζομένων στο ίδρυμα. Η επιστημονική επάρκεια που τους διακρίνει και ο αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των ασθενών – ιδίως σε «κλειστού τύπου» κλινικές, όπως η ψυχιατρική – υπερβαίνει τους τύπους και επικεντρώνεται στην ουσιαστική αρωγή που θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι ασθενείς, όπως ορίζουν οι αρχές της ιατρικής επιστήμης και όπως επιβάλουν οι κανόνες της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας. Με τον ίδιο τρόπο και προς τον ίδιο στόχο πρέπει να κινείται το σύνολο των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη διαχείριση αντίστοιχων καταστάσεων.
Στο νου όλων πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη η σκέψη ότι πρόκειται για αντιμετώπιση ασθενών και όχι για διεκπεραίωση εν γένει υπηρεσιακών περιστατικών.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ