Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΑΝΑΣΑ για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Τα θέματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού, της αναστολής λειτουργίας δύο πανεπιστημιακών τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Ληξούρι και την Λευκάδα, καθώς και της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη Συρία, έφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων την Παρασκευή 15/11/2019 η παράταξη ΑΝΑΣΑ.

Συνεχίζει το «κρυφτό» η κ. Κράτσα για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Δεν γνωρίζει τίποτα η περιφερειάρχης, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους ξενοδόχους, για την διαδικασία προώθησης των προσφύγων/μεταναστών στην υπόλοιπη χώρα και εν προκειμένω στα Ιόνια Νησιά!

Δικαιολόγησε τους «ανησυχούντες» Πολίτες της Ζακύνθου που έκαναν συγκέντρωση!

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ανθρωπιστικής πολιτικής και εξύμνησε την πολιτική βούληση της ΝΔ και την ανθρωπιστική της προσέγγιση για επίλυση του προβλήματος!

Αυτά και άλλα… ωραία είπε η κ. Κράτσα απαντώντας σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ.

Μένουμε με την απορία αν στην ανθρωπιστική προσέγγιση της ΝΔ περιλαμβάνονται και οι πυροβολισμοί του Λιμενικού στις βάρκες των προσφύγων/μεταναστών.

Ναι στην αναστολή των τμημάτων της Λευκάδας και του Ληξουρίου από την περιφερειάρχη!

Πλήρως ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική για τον περιορισμό της δημόσιας παιδείας η κ. Κράτσα δικαιολόγησε και συμφώνησε με την αναστολή λειτουργίας των δυο πανεπιστημιακών τμημάτων στο Ληξούρι και την Λευκάδα.

Απαντώντας σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η κ. Κράτσα κατέδειξε ότι, μπροστά στην κομματική και κυβερνητική επιλογή της αναστολής, αδιαφορεί για την αρνητική επίπτωση στις τοπικές κοινωνίες.

Αδιαφορεί για την ανατροπή της μεταρρύθμισης του Ιονίου Πανεπιστημίου, αδιαφορεί για τις αποφάσεις των τοπικών αρχών όπως εν προκειμένω του δημοτικού συμβουλίου Ληξουρίου.

Η περιφερειάρχης δήλωσε μάλιστα με έμφαση ότι τα «τμήματα αυτά έχουν αποδείξει την ανεπάρκεια τους», άρα καλώς κατά την γνώμη της αναστέλλεται η λειτουργία τους!

Απορία δική μας: τα τμήματα αυτά δεν λειτούργησαν ακόμη, δεν έχουν περάσει ακόμη στο μηχανογραφικό, για ποια ανεπάρκεια μας ομιλεί η κ. Κράτσα;

Αλήθεια, τόση ένδεια επιχειρημάτων έχουν ώστε να χρειάζονται τέτοια χοντροκομμένα ψέματα;

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων καταδικάζει την εισβολή στην Συρία.

Μετά από πρόταση της ΑΝΑΣΑ, το περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα που καταδικάζει την εισβολή των Τούρκων στην Συρία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών από το έδαφος της Συρίας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον Κουρδικό λαό και τους μαχητές του, και καταγγέλλει την υποκριτική στάση ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ.

«Ο πόλεμος είναι το πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές το τραγικό του αποτέλεσμα».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ