Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δήλωση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου για την Ημέρα Μνήμης ¨Πολυτεχνείου¨.

17 Νοεμβρίου τιμάμε την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενάντια στην δικτατορία.
Στο ¨Πολυτεχνείο¨ η νέα γενιά απέδειξε το σθένος και την αποφασιστικότητά της, να υπερασπισθεί τα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.
Και νίκησε! Γκρεμίστηκε η δικτατορία. Αποκαταστάθηκε η δημοκρατία. Τελείωσε ο απομονωτισμός της χώρας και ξανάνοιξε ο δρόμος για την ένταξή της στην οικογένεια των ευρωπαϊκών προοδευτικών χωρών.
Το ¨Πολυτεχνείο¨ άφησε μία μεγάλη παρακαταθήκη. Σήμερα καλούμεθα
• Να παραμείνουμε πιστοί στα ιδανικά μας, υπεύθυνοι απέναντι στα κεκτημένα μας και προσηλωμένοι στην πορεία μας, για ένα καλλίτερο μέλλον για την νέα γενιά.
• Να υποστηρίξουμε τους γείτονές μας των Δυτικών Βαλκανίων, στην δική τους δύσκολη μετάβαση, από τον ολοκληρωτισμό στην δημοκρατία και στην Ενωμένη Ευρώπη.
• Να σταθούμε αλληλέγγυοι στην νέα γενιά της ευρύτερης γειτονιάς μας στην Συρία, στον Λίβανο, στην Αλγερία που αγωνίζεται σήμερα ενάντια στον ολοκληρωτισμό, την διαφθορά, την κατάλυση του κράτους δικαίου.
Μόνο η ελευθερία, η δημοκρατία και η εθνική ανεξαρτησία μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη και την ευημερία στον κόσμο.
Οι επτανήσιοι έχουμε αποδείξει σε διάφορες ιστορικές περιόδους το μεγαλείο αυτών των ιδανικών και την αξία των αγώνων για την υπεράσπισή τους.
Ας πορευθούμε πιστοί στην ρήση του μεγάλου Επτανήσιου ποιητή Ανδρέα Κάλβου ¨θέλει αρετή και τόλμη, η ελευθερία¨.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ