Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου για την μεταφορά των απορριμμάτων


Η Δήμαρχος Κερκυραίων και Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της Δ.ΙΑ.ΔΥ.ΜΑ Α.Ε για την μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας και την επεξεργασία τους στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κοζάνη:
‘’ Όταν το 2016 κάτω από την πίεση των έκτακτων συνθηκών και του αδιεξόδου που βίωνε το νησί μας, είχα θέσει το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων, κάποιοι με λοιδορούσαν.
Το χειρότερο ήταν ότι αρνούνταν να δουν τη μόνη ρεαλιστική λύση, μόνο και μόνο επειδή την πρότειναν άλλοι και επειδή τους εξέθετε.
Αποδεικνύεται ότι όταν στη δημοτική αρχή υπάρχουν άνθρωποι με θέληση και αποφασιστικότητα, όταν η περιφερειακή αρχή και το κεντρικό κράτος έχουν την πολιτική βούληση και αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και των δήμων, οι ρεαλιστικές διεκδικήσεις και οι τεκμηριωμένες λύσεις γίνονται πραγματικότητα.
Η ομόφωνη απόφαση της Δ.ΙΑ.ΔΥ.ΜΑ Α.Ε, που αποδέχθηκε τη μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Κοζάνη, απομακρύνει τον εφιάλτη των σκουπιδιών από το νησί και το νομό μας.
Μας δίνει το χρόνο και την ευχέρεια να προχωρήσουμε γρήγορα τις διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του νέου εργοστασίου αλλά και να προχωρήσουμε με γοργά βήματα στην υλοποίηση του σχεδίου μας για την ενδιάμεση διαχείριση με έμφαση στην διαλογή και την ανακύκλωση.”

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ