Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Βόμβα» στην γερμανική αγορά ταξιδίων|Ποιός αποκτά (;) Öger Tours, Bucher Reisen και Neckermann

Το Anex Tour θα είναι ο 2ος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο μετά την απόκτηση των ρωσικών και γερμανικών βραχιόνων της Thomas Cook. Με την ολοκλήρωση των συμφωνιών, ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν με την Anex Tour θα αυξηθεί στα 8 εκατομμύρια, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται να αυξηθεί στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Neshet Kochkar.

Ο τουρκικός ταξιδιωτικός πράκτορας Anex Tour, πρόκειται να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, μετά την απόκτηση των ρωσικών και των βασικών γερμανικών θυγατρικών, της χρεωκοπημένης Thomas Cook, σύμφωνα με δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο, του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, Neshet Kochkar.
Ο Πρόεδρος της Anex Tour, που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στον Όμιλο Thomas Cook μετά την κινεζική εταιρεία επενδύσεων Fosun International, ανακοίνωσε την Παρασκευή την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του παλαιότερου ταξιδιωτικού πρακτορείου της Ρωσίας Intourist, από τον βρετανικό όμιλο, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για το τίμημα.

Αμέσως μετά από την Intourist, ο Neshet Kochkar δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Sabah ότι υπέγραψε επίσης μια προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά των Öger Tours, Bucher Reisen και Neckermann, του γερμανικού σκέλους του βρετανικού ομίλου.
Με τις εξαγορές αυτές, αν επιβεβαιωθούν, το Anex Tour θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, μετά από τη γερμανική TUI.

Με την ολοκλήρωση των συμφωνιών, ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδεύουν με το Anex, θα αυξηθεί στα 8 εκατομμύρια, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Neshet Kochkar δήλωσε στην Sabah ότι, ως τουρκική εταιρεία, ακολουθεί βήματα προς την κατεύθυνση της παγκόσμιας διεθνοποίησης και εξωστρέφειας. «Προσπαθούμε να δώσουμε κατεύθυνση στον παγκόσμιο τουρισμό για λογαριασμό του τουρκικού τουρισμού», δήλωσε. «Η αγορά μετοχών από την Thomas Cook ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, πριν από την πτώχευση θέλαμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στη Ρωσία και τη Γερμανία και μετά την πτώχευση αναπτύξαμε τη στρατηγική μας σύμφωνα με αυτόν τον στόχο». Εξήγησε ότι το ANEX απέκτησε όλες τις εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητες της Intourist, προσθέτοντας ότι σκοπεύουν να προστατεύσουν και να αναπτύξουν το brand Intourist, που έχει ζωή 90 ετών. Το Intourist είναι ο παλαιότερος τουριστικός πράκτορας της Ρωσίας, ο οποίος δημιουργήθηκε από τις σοβιετικές αρχές το 1929 για να διοργανώσει εξαιρετικά ελεγχόμενες επισκέψεις στην ΕΣΣΔ για ξένους επισκέπτες. Ιδιωτικοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και στα τέλη του περασμένου έτους, η Thomas Cook αγόρασε το Intourist από την εταιρεία Holding του ομίλου Sistema, του δισεκατομμυριούχου Vladimir Yevtushenkov.

Η συμφωνία της Παρασκευής, με βάση την οποία το Anex θα αποκτήσει όλες τις δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία του Intourist (εισερχόμενος τουρισμός, εξερχόμενος, δίκτυο πρακτορείων, τεχνολογικά συστήματα, κ.λπ), θα ολοκληρωθεί μετά τις κανονιστικές εγκρίσεις. Ο πρόεδρος δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι μετά την αναδιάρθρωση και την ανακεφαλαιοποίηση της Intourist, σκοπεύει να «μοιραστεί» την Intourist με το ρωσικό λαό, μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO), για να γιορτάσει την επιστροφή του.
Και στη Γερμανία Ο Neshet Kochkar δήλωσε ακόμη ότι υπέγραψε την προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση των Öger Tours, Bucher Reisen και Neckermann. «Η Öger Tours είναι ένα πολύ παλιό τουρκικό εμπορικό σήμα, το οποίο ήταν θέμα υπερηφάνειας η απόκτησή της», δήλωσε ο Kochkar. Το Anex Tour μετέφερε περίπου 1,9 εκατομμύρια τουρίστες στην Τουρκία το 2019, δήλωσε ο πρόεδρος. «Από αυτό, 150.000 ήταν από τη Γερμανία και 1.7 εκατομμύρια από τη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS). Με τον αντίκτυπο των εξαγορών το επόμενο έτος, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% και θα υπερβεί τα 3 εκατομμύρια».
Μετά τις εξαγορές ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αναμένεται ότι θα ανέλθει σε 10 δισ. Ευρώ και ο αριθμός των ατόμων που θα ταξιδέψουν με το ANEX, θα φτάσει τα 8 εκατ.. «Έτσι, μετά την TUI, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας στον κόσμο, θα είναι μια τουρκική εταιρεία», υπογράμμμισε. Το ANEX Το ANEX Tour ιδρύθηκε το 1996 και είναι γνωστό στον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.

Το εμπορικό του σήμα δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά της Ρωσίας, της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και της Γερμανίας, ενώ τα γραφεία υποδοχής ANEX Tour, λειτουργούν σε ξενοδοχειακά θέρετρα σε 12 χώρες. Μέχρι στιγμής, το portfolio του τουριστικού πράκτορα περιλαμβάνει περισσότερες από 30 χώρες με πλούσια παλέτα αναψυχής – από τον κλασικό τουρισμό μέχρι την περιήγηση στα αξιοθέατα και τον τουρισμό υγείας.
Η περιφερειακή παρουσία του ANEX Tour καλύπτει 42 πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με απευθείας πτήσεις από αυτές. To ANEX Tour είναι μέλος των κύριων βιομηχανικών ενώσεων: Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας PCT Σύλλογος ρωσικών ταξιδιωτικών πρακτόρων ATOR Και αεροπορική εταιρία Ο στρατηγικός εταίρος του ταξιδιωτικού πράκτορα είναι η AZUR air, ένας από τους δέκα κορυφαίους αερομεταφορείς της Ρωσίας και είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία charter όσον αφορά τον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών και τον αριθμό των πτήσεων που ολοκληρώθηκαν το 2017. Επιπλέον, το ANEX Tour προσφέρει VIP διακοπές, όπου προσφέρονται αρκετές πρόσθετες υπηρεσίες στους πελάτες (διευρυμένες ασφάλειες, υπηρεσίες αναχώρησης και άφιξης και προνομιακή επίγεια εξυπηρέτηση).

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ