Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μέτρα στήριξης από την Ε.Ε για τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας

Μέτρα στήριξης για τη νησιωτικότητα που αφορούν και την Ελλάδα στην πολιτική της ΕΕ για τις “πράσινες” μεταφορές, ζήτησε η Ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, στην παρέμβασή της κατά την ακρόαση της νέας υποψήφιας Επιτρόπου για τις Μεταφορές Adina Valean.

Η κα Κουντουρά τόνισε ότι επιβάλλεται η στήριξη των απομονωμένων περιοχών και ειδικά των νησιωτικών, που αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λόγω ανεπαρκούς συνδεσιμότητας – προσβασιμότητας και της μεταφορικής απομόνωσής τους.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από την υποψήφια Επίτροπο να διευκρινίσει εάν προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα για το υψηλό μεταφορικό κόστος που επιβαρύνονται τα νησιά και κατ’επέκταση για το υψηλότερο κόστος διαβίωσης που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Οι περιοχές αυτές θα χρειαστούν μάλιστα ειδική στήριξη για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο νέο τοπίο των “πράσινων” μεταφορών που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

Στην απάντησή της η κα Valean συμφώνησε με την κα Κουντουρά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νησιωτικότητα και διαβεβαίωσε για τη στήριξη των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η κα Κουντουρά ζήτησε ακόμη να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αποκλειστούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ασθενέστεροι οικονομικά πολίτες, στο πλαίσιο των πολιτικών και των αλλαγών για τον “πράσινο” μετασχηματισμό των μεταφορών, και να παραμείνει προσιτό το κόστος στις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους.

Επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει η επιτροπή TRAN για τη δημιουργία χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου Μεταφορών και Τουρισμού, που να συμπεριλαμβάνει ισότιμα τους δύο τομείς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς μεταφορές και μεταφορές χωρίς τουρισμό”.

Επιπλέον, η κα Κουντουρά ζήτησε να υπάρξει μέριμνα σχετικά με το σχεδιασμό και τις νέες τεχνολογίες που προκρίνονται για τη μείωση της ρύπανσης στη ναυτιλία και ειδικότερα στα λιμάνια της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: traveldailynews.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ