Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Γκίκας: «Η Ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού στην Κέρκυρα συνιστά Κυβερνητική Πολιτική»

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο και τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα του ΟΛΚΕ, το πρόγραμμα περαιτέρω ανάπτυξης του Λιμένος, τα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα – home porting, η περαιτέρω ανάπτυξη των λεγόμενων «ορφανών λιμένων», τα υδροπλάνα κλπ.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη των λιμένων, τις επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές και για την διεκδίκηση περισσότερων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, κ. Ζερβόπουλο, να ενημερώσουμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ΟΛΚΕ και να ζητήσουμε παράλληλα την στήριξή του για την επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου σύντομα να προχωρήσουν ζητήματα που λιμνάζουν εδώ και χρόνια.
Αναφέρομαι βεβαίως στην επικαιροποίηση της μελέτης του Master Plan του Λιμένος, στην δημιουργία μίας νέας μαρίνας στον ευρύτερο χώρο του ΟΛΚΕ, στην επέκταση της λιμενικής ζώνης, στην εκκρεμότητα καθορισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιμένα σε ορισμένα «ορφανά λιμάνια», στην αναγκαιότητα αναβάθμισης – ανακατασκευής των λιμένων Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών και Λευκίμμης κ.α.
Να θυμίσω, ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών συνιστά κυβερνητική πολιτική, η οποία ειδικά για την Κέρκυρα έχει εγκριθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Για τον επόμενο μήνα ορίστηκε νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη, τον Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τους αρμόδιους Διευθυντές και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, κ. Ζερβόπουλο, ώστε να εξεταστούν αναλυτικά τα παραπάνω και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα.»
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας συναντήθηκε σήμερα και με την Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χριστίνα Καλογήρου. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα των Διαποντίων Νήσων και οι παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπισή τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ