Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καταχρηστική η έξτρα χρέωση της Ryanair στην χειραποσκευή.

Η πολιτική της Ryanair για την πληρωμή για μεταφορά χειραποσκευής, πέραν μίας μικρής, κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από ισπανικό δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε επιβάτης που κλήθηκε να πληρώσει 20 ευρώ για μια δεύτερη μικρή χειραποσκευή.
Το δικαστήριο διέταξε την Ryanair να επιστρέψει στην επιβάτη που προσέφυγε στην δικαιοσύνη, τα 20 ευρώ που κατέβαλλε εντόκως, για την μεταφορά μίας ακόμη χειραποσκευής 10 κιλών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πολιτική της εταιρείας, που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Ιανουρίου του 2018, οι επιβάτες (με εξαίρεση αυτούς που έχουν αγοράσει την υπηρεσία προτεραιότητας επιβίβασης), μπορούν να μεταφέρουν μόνο μία μικρή χειραποσκευή, ενώ την δεύτερη, θα πρέπει να την παραδίδουν στην πύλη επιβίβασης, δωρεάν.
Η Ryanair επιτρέπει μόνο μικρές σακούλες ως χειραποσκευές αν μπορούν να στοιβάζονται κάτω από το κάθισμα μπροστά. Έχοντας πληρώσει € 35,69 για την πτήση τον Ιανουάριο, η επιβάτης προσπάθησε να επιβιβαστεί με μια τσάντα και μια μικρή βαλίτσα, η οποία δεν ζύγιζε περισσότερα από 10 κιλά. Το πλήρωμα της είπε ότι έπρεπε να πληρώσει επιπλέον, δεδομένου ότι δεν είχε αγοράσει ένα εισιτήριο προτεραιότητας.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι παρά την απόφαση, δεν θα αλλάξει την πολιτική αποσκευών της. Ο δικαστής της Μαδρίτης αποφάσισε ότι οι χειραποσκευές, θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν στην καμπίνα, στηριζόμενος σε ισπανικό νόμο, που επιτρέπει στους επιβάτες να μεταφέρουν χειραποσκευές χωρίς πρόσθετο κόστος. Ο δικαστής χαρακτήρισε την συμπεριφορά της εταιρίας ως καταχρηστική, προσθέτοντας ότι «περιόριζε τα δικαιώματα που αναγνωρίζει ο νόμος στον επιβάτη».
Ωστόσο, απέρριψε την απαίτηση αποζημίωσης, λέγοντας ότι αν και «ο επιβάτης υπέστη οργή και αδυναμία να πληρώσει το επιπλέον απρόβλεπτο κόστος κατά την επιβίβαση», η δυσφορία δεν φθάνει σε επίπεδο που να δικαιολογεί αποζημίωση. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε: «Η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την πολιτική αποσκευών της Ryanair ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον, καθώς είναι μια μεμονωμένη περίπτωση που παρερμήνευσε την εμπορική ελευθερία μας να καθορίσουμε το μέγεθος των χειραποσκευών στις πτήσεις μας».
Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί να προσβληθεί.

Πηγή: money-tourism.gr

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ