Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΛΑ.ΣΥ: “Πριν υπάρξουν θύματα στη γέφυρα του Ποταμού”

Απαράδεκτη και επικίνδυνη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη γέφυρα του Ποταμού. Για το έργο στο ποτάμι αλλά και στη γέφυρα έχουν γίνει προεκλογικές εξαγγελίες, έχουν βγει πολλές φωτογραφίες με χαμογελαστούς επίσημους μπουλντόζες και κασκέτα, έχει περάσει από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό, από κάθε περιφερειακή αρχή, έχει ξεκινήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα και έχει σταματήσει άλλες τόσες.
Για λόγους πρόληψης μέχρι σήμερα έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των μαθητών προς το σχολείο αφού δεν μπορεί να περάσει από τη γέφυρα λεωφορείο πάνω από συγκεκριμένο φορτίο. Αυτή είναι η λύση που σκέφτηκαν οι αρμόδιοι και καθάρισαν.
Αλήθεια δεν ξέρουν ότι σε αυτό τον στενό δρόμο διπλής κατεύθυνσης τα παιδιά αναγκάζονται να περπατάνε μέσα στη σούδα, όταν δε βρέχει;
Δεν ξέρουν ότι απέναντι από το σχολείο βρίσκεται παρατεταμένο το άγημα των κάδων στενεύοντας ακόμα περισσότερο το δρόμο;
Δεν ξέρουν ότι με όλα τα προβλήματα της περιοχής, τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούν για τα παιδιά θανάσιμες παγίδες.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι μια γέφυρα ετοιμόρροπη, όταν δέχεται συνεχώς την επιβάρυνση των οχημάτων που διέρχονται ανεξάρτητα από το φορτίο τους κάποια στιγμή μπορεί να καταρρεύσει;
Δεν μπορούν να τοποθετήσουν μια σχάρα πάνω από τη σούδα για να περπατάνε τα παιδιά;
Δεν μπορούν να τοποθετήσουν προσωρινά μια σιδερένια γέφυρα για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων;
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» θα θέσουμε το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό και Δημοτικό συμβούλιο ώστε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.
Η περιφερειακή αρχή, όπως όλες μέχρι σήμερα, με πολύ μεγάλη ευκολία διέθεσε 1.800.000 για εκθέσεις, σήριαλ και διαφημίσεις στο όνομα της τουριστικής προβολής.
Η απαίτησή μας είναι η ολοκλήρωση του έργου!
Τα δικαιώματα των παιδιών δεν εξαντλούνται με ευχές και ωραία λόγια κατά την ημέρα του παιδιού, ούτε αρχίζουν και τελειώνουν με τις διαγραμμίσεις έξω από τα σχολεία.
Τα παιδιά πρέπει να μεταφέρονται ασφαλώς μέχρι την πόρτα του σχολείου και να φοιτούν σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.
Απευθυνόμαστε σε γονείς, εκπαιδευτικούς, στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στα παιδιά. Η διεκδίκηση της λύσης είναι στα χέρια σας. Εμείς φέρνουμε στο φως το πρόβλημα με στόχο μαζί με όλους εσάς να πετύχουμε την οριστική του λύση.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ