Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η ΛΑ.ΣΥ για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα απορρίμματα

Μετά από σχεδόν 3 μήνες από όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και ένα μήνα μετά την απόφαση για την μεταφορά μέρους των απορριμμάτων αποφασίστηκε τελικά να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, που από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει.
Στην ειδική αυτή συνεδρίαση, ως «Λαϊκή Συσπείρωση», καλούμε τους κερκυραίους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες να παρευρεθούν. Να συμμετάσχουν οι σύλλογοι και οι φορείς, με δικαίωμα λόγου, από τις περιοχές που έχουν ταλαιπωρηθεί από τα σκουπίδια εδώ και δεκαετίες.
Ας ελπίσουμε ότι η μεγάλη καθυστέρηση θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθούν επιτέλους απαντήσεις στα φλέγοντα ερωτήματα που απασχολούν σχετικά με τη συνολική διαχείριση των απορριμμάτων.
Κάποια ερωτήματα είναι:
• Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα απορρίμματα, πέραν των 25 χιλιάδων τόνων που έχει αποφασιστεί ότι θα μεταφερθούν;
• Τι θα γίνει με τα δέματα που έχουν στοιβαχθεί σε Τεμπλόνι και Λευκίμμη;
• Ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος της μεταφοράς στην ΜΕΑ της Κοζάνης; Ποιο θα είναι το κόστος αυτό;
• Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εργοστασίου που σχεδιάζεται, ποια η δυναμικότητα και το κόστος, πως θα χρηματοδοτηθεί, τι θα βγάζει ως υπόλειμμα και ποια θα είναι η διαχείρισή του; Πως θα αντιμετωπίζεται η διαφορά παραγωγής απορριμμάτων από την τουριστική περίοδο στη μη τουριστική;
• Πώς διαμορφώνεται η οργανωτική δομή της υπηρεσίας καθαριότητας λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες προσλήψεις τις 3Κ; Υπάρχουν και άλλες ανάγκες σε προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Δήμου;
• Σε τι κατάσταση είναι ο στόλος των απορριμματοφόρων και των άλλων μηχανημάτων που εμπλέκονται; Ποια μέτρα παίρνονται για την επισκευή ή την αγορά νέων;
• Πώς, με ποιο χρονοδιάγραμμα και με ποιους πόρους θα προχωρήσει η διαλογή στην πηγή; Πως σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή να πετύχει τους στόχους στους οποίους αναφέρονται συνήθως (50% στο τέλος της θητείας);
• Πώς θα γίνει η χωριστή διαλογή των οργανικών αποβλήτων;
• Έχει γίνει σχετική συνεννόηση με τους άλλους δύο Δήμους της Κέρκυρας και τι έχει συμφωνηθεί;
Η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση βαραίνει διαχρονικά τις Δημοτικές, Περιφερειακές (και πρώην Νομαρχιακές) Αρχές, όπως και τις κυβερνήσεις. Η πολιτική τους οδήγησε στην όλο και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με στόχο την κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Είναι γνωστό ότι μεγάλα συμφέροντα συγκρούονται γύρω από την μπίζνα των σκουπιδιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παρουσιάσει και πάλι (όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα) τη δική της πρόταση για μία ορθολογική επίλυση του προβλήματος, έχοντας κατά νου ότι όπως και στα άλλα προβλήματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, έτσι και στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων, ολοκληρωμένη και διαρκής λύση, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης μπορεί να εξασφαλιστεί.
Για να ανοίξουμε αυτόν τον ελπιδοφόρο δρόμο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών παλεύουμε για τη βελτίωση των όρων αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, προβάλλοντας ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αιτημάτων για άμεση διεκδίκηση και πάλη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ
  • Χωρίς κατηγορία