Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αλέξης Αλεξάκης: “Υποκριτική η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ”

Η χθεσινή εισήγηση της περιφερειακής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» για το ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας των 2 Τμημάτων του Ιονίου πανεπιστημίου, κρίνεται από την πλευρά μας υποκριτική. Αποσκοπεί καθαρα στη δημιουργία εντυπώσεων και γίνετε καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.
Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί το λέω αυτό.

Ξέχασαν ότι πριν από λίγο καιρό η προηγουμενη περιφερειακή αρχή του κ. Γαλιατσάτου, δεν εναντιώθηκε ποτέ στα τότε σχέδια διοικητικής – οικονομικής συγχώνευσης των πανεπιστημίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Γαλιατσάτος και η κυβέρνηση του ήταν αυτοί που προχώρησε στο κλείσιμο του Τμήματος Ήχου και Μουσικών Οργάνων (Τ.Η.Μ.Ο). Ενός τμήματος που με την 20ετή λειτουργία του είχε καταξιωθεί στην συνείδηση των σπουδαστών, διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό και αξιοζήλευτες υλικοτεχνικές υποδομές.

Όλα αυτά για να μιλάμε καθαρά, έγιναν με Βουλευτή Νομού του ΣΥΡΙΖΑ (κα Θεοπεφτάτου), με Υπουργο Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (Γαβρόγλου) και με Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Γαλιατσάτο). Τα συμπεράσματα δικά σας.

Πρέπει να έτριζαν τα κόκκαλα του αείμνηστου Αρσένη όταν και δια χειρός Κατσέλη συνέβησαν όλα τα παραπάνω.

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, συζήτησε διεξοδικά το σοβαρό αυτό θέμα με ανθρώπους της εκπαίδευσης και τις τοπικές κοινωνίες.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι δυο αυτές σχολές Λιξουρίου και Λευκάδας έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και κριτήρια όπου θα τις καταστήσουν βιώσιμες και δεν θα δημιουργήσουν μελόντικα, ορδές νέων ανέργων πτυχιούχων.

Χρέος όλων λοιπόν να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία και αναβάθμιση αυτών των τμημάτων, όπως απαιτεί η σύγχρονη παιδεία και η ιστορία ετούτου του τόπου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ