Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Απίστευτη ανατροπή στην εξαγορά του Holidayland|Αντί του DER κατέληξε στο RT Travel| «Σφήνα» και το Schauinsland Reisen

Εκπληκτική ανατροπή στο σκηνικό γύρω από το Holidayland: Το σύστημα franchise δεν θα είναι μέρος του DER Touristik, αλλά του RT Travel.

«Είμαι πολύ ευτυχής που κέρδισα αυτό το καθιερωμένο εμπορικό σήμα για την οικογένεια RTK και ταυτόχρονα μπορώ να προσφέρω στους ιδιοκτήτες των επιτυχημένων ταξιδιωτικών γραφείων μια νέα επαγγελματική συνεργασία με απόλυτη ασφάλεια», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της RTK Thomas Bösl για τη συμφωνία.
Αυτό προσφέρει στους «μακροπρόθεσμους franchisees μας ένα εξαιρετικό μέλλον», λέει το πρώην στέλεχος της Cook, Carsten Seeliger. Ο DER Touristik είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι μεταξύ άλλων περιουσιασκών στοιχείων της Thomas Cook είχε εξαγοράσει και το δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτορείων Holiday Land, που λειτουργούσε υπό την «ομπρέλλα» της Thomas Cook με την μορφή franchise.

Ωστόσο, οι συνομιλίες σχετικά με την εξαγορά του ξενοδοχειακού brand Sentido από τον όμιλο DER Touristik, συνεχίζονται με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι θα κλείσει σύντομα.

Κι άλλη αλλαγή: Το Schauinsland Reisen αποκτά το 50% του δικτύου Alpha Στο μεταξύ στα μέσα Οκτωβρίου, η τουριστική εταιρία RTK ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο των περίπου 700 γραφείων που λειτουργούσαν υπό τα brands της χρεωκοπημένης Thomas Cook Touristik Gmb, τα οποία ανήκουν στην εταιρία Alpha. Η RTK ήταν συνεταίρος της Τhomas Cook, στο δίκτυο λιανικής και κατόπιν συμφωνίας με τον εκκαθαριστή της χρεωκοπημένης εταιρίας, ανέλαβε το 100% της εταιρίας αυτής.
«Ως μοναδικός μέτοχος μπορούμε να εξασφαλίσουμε το μέλλον του δικτύου, σε στενή συνεργασία με τις ανεξάρτητες εταιρείες ταξιδιωτικών γραφείων», είχε εξηγήσει τότε ο Διευθύνων Σύμβουλος της RTK Lars Helmreich. Ωστόσο σήμερα ο tour operator Schauinsland-Reisen πήρε το 50% των μετοχών του δικτύου των πρακτορείων αυτών (της Alpha), ενώ το υπόλοιπο παραμένει στο RT. Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Alpha είναι γνωστά ως συνεργαζόμενα και με το Neckermann Reisen.
Στο εξής θα φέρουν επίσης το λογότυπο «Schauinsland Travel Partner». «Τα τελευταία χρόνια, τα ταξιδιωτικά γραφεία μας ζήτησαν επανειλημμένα να προσφέρουμε ευκαιρίες πωλήσεων με ακόμη πιο στενή συνεργασία», λέει ο Detlef Schroer, Διευθυντής Πωλήσεων του Schauinsland. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία με τα ταξιδιωτικά γραφεία της Alpha-Kooperation και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανταμείψουμε ιδιαίτερα τις υψηλές πωλήσεις με εκπαίδευση, πληροφόρηση και εντατική υποστήριξη καθώς και δίκαιες συνθήκες αμοιβών».
«Με την Schauinsland Travel βρήκαμε ένα ιδιαίτερα ισχυρό συνεργάτη για τα γραφεία της Alpha Reisebüropartner μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», εξηγεί ο Thomas Bösl, Διευθύνων Σύμβουλος της RTK.

Εκτός από την είσοδο του Schauinsland, η TUI επίσης συνεργάζεται με την Alpha.

Πηγή: money-tourism.gr/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ