Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη στέλνει το εξής μήνυμα:
Το φαινόμενο της βίας είναι καθημερινό, παγκόσμιο και αποτελεί επιβλαβή πράξη κατά της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας όσων την υφίστανται.
Ιδιαίτερα η κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών είναι ανάμεσα στις πιο φρικιαστικές, επίμονες και διαδεδομένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες πλήττουν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο.
Το 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας. Ένας αριθμός 500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο κυρίως γυναίκες και παιδιά διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία. Ένα μεγάλο ποσοστό Ελληνίδων έχει βιώσει λεκτική ή σωματική βία και δεν το έχει αναφέρει. Αυτό σημαίνει κάποια γύρω σου. Ένα μέλος της οικογένειας, μια συνάδελφος, μια φίλη. Ή ακόμα και εσένα. Ο στιγματισμός, οι παρανοήσεις, ο περιορισμένος αριθμός καταγγελιών και η κακή εφαρμογή των νόμων διαιωνίζουν απλώς την ατιμωρησία. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν… τώρα. Γι αυτό οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, η κοινωνία οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες κατά της σεξουαλικής βίας και του μισογυνισμού και να προτάξουν τα δικαιώματα των γυναικών και τις ίσες ευκαιρίες.
Μαζί, μπορούμε – και πρέπει – να δώσουμε τέλος στον βιασμό και στη σεξουαλική κακοποίηση κάθε είδους.
Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι η μόνη.
Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνη.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΑΜΑΛΙΑ-ΕΛΕΝΗ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ