Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους στη δασοπυρόσβεση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, έναν δίκαιο αγώνα που αποσκοπεί στην παράταση της εργασιακής σχέσης τους. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των εργαζομένων στη δασική προστασία, έπειτα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κρίνει ότι η χρονική επιμήκυνση του προγράμματος αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα σε 5.066 οικογενειάρχες να εξασφαλίσουν τις πολύτιμες θέσεις εργασίας τους.
Οι συμβασιούχοι στις Δασικές Υπηρεσίες κινητοποιούνται με σθένος πανελλαδικά, ενώ η προσφορά τους πρέπει, εκ του αποτελέσματος, να θεωρείται δεδομένη. Ειδικότερα, στις 21/05/2018 ξεκίνησαν οι αιτήσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Τα οφέλη υπήρξαν πολλαπλά. Οι υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις όλης της χώρας ενισχύθηκαν με απαραίτητο προσωπικό στον τομέα της πρόληψης για την αποφυγή καταστροφών του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης και για την αποφυγή απώλειας ανθρώπινων ζωών. Το προσωπικό που προσλήφθηκε εκπαιδεύτηκε με ειδικά σεμινάρια, αποκτώντας ειδική εμπειρία και γνώσεις των περιοχών στις οποίες εργάζεται, γεγονός που, ασφαλώς, θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα στη δραστική μείωση των δασικών πυρκαγιών.
Σε μια εποχή παρατεταμένης εργασιακής ανασφάλειας, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας θεωρεί ότι η κάλυψη εργασιακών αναγκών, πολλώ δε μάλλον όταν οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας υποστηρίζουν καθοριστικά τον σημαντικό τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών, αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Πρόκειται για εργαζόμενους σε ένα Πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν εκείνη που προώθησε και στήριξε την παράτασή του στη Βουλή.
Με το ίδιο σκεπτικό, η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας θεωρεί αναγκαία τη νέα παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για το σύνολο των 30.333 εργαζομένων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Πρόνοιας όλης της χώρας. Συγχρόνως θεωρεί επιτακτική την ανάγκη σταδιακής εξασφάλισης μόνιμων θέσεων εργασίας, ειδικά για τις περιπτώσεις όπου οι θέσεις αυτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ